Hur hittar jag det billigaste kontantkortet?

Du hittar det billigaste kontantkortet genom att jämföra priser på kontantkort som stämmer in på det du vill ha. Utbudet ser olika ut hos olika operatörer. Välj därför det kontantkort som bäst matchar dina mobilvanor till det lägsta priset.

Börja med att fundera på vad du vill använda kontantkortet till. Är det viktigast att kunna surfa var du än befinner dig? Eller vill du framför allt kunna ringa samtal vid behov? Se också till att du vet vilka operatör som har täckning i ditt område.

I vår tabell kan du se en sammanställning av vad operatörerna erbjuder, och också vad kontantkorten kostar. Det gör det enkelt att se vilken operatör som just nu har det billigaste kontantkortet för just dina behov.

Tips för hur du får lägsta priset på kontantkort

  • Utgå från dina mobilvanor. Att välja kontantkort efter hur du vill använda det kan du spara en hel del pengar på. Se till att bara betala för den surf, de samtal och de sms som du faktiskt behöver.
  • Beställ gratis startpaket på nätet. Första gången du skaffar kontantkort hos en operatör behöver du ett startpaket med nytt simkort. Det är gratis att beställa via nätet. Köper du startpaketet i butik behöver du betala för såväl simkortet som för laddningen.
  • Utnyttja erbjudanden. Operatörer kan ha särskilt bra erbjudanden när du blir kund hos dem. Till exempel laddar Telenor kontantkortet med 200 kronor extra när du flyttar ditt nummer från en annan operatör.
  • Byt kontantkort efter dina vanor. Om du märker att du ofta får surf över är det troligen läge att titta efter ett billigare kontantkort med lägre surf. Det finns inget som binder dig till att alltid ladda samma prisplan, utan du kan fritt välja någon annan prisplan om det passar dig bättre.
  • Jämför kontantkort regelbundet. Både priser och innehåll i kontantkorten kan ändras. Att då och då väga alternativ mot varandra är ett sätt att försäkra sig om att du alltid har det lägsta priset.

Vilket är det billigaste kontantkortet?

Comviq 0.5 GB är det billigaste kontantkortet just nu (kontrollerat 2024-06-25). Ladda på från 45 kr/mån.

Läs mer & beställ hos Comviq

Finns ett billigt kontantkort med fri surf?

Några operatörer erbjuder kontantkort med fri surf. De kontantkorten kostar inte så mycket, men å andra sidan räcker de inte heller mer än ett par dagar.

Ett kontantkort med fri surf lönar sig främst om du tillfälligt behöver tillgång till internet och vill slippa tänka på hur mycket surf du har kvar. Men i längden blir det dyrt att fylla på kontantkortet dagsvis. Dessutom behöver du i regel redan ha ett kontantkort för att fylla på med tillfällig fri surf.

Vill du kunna surfa fritt en längre tid bör du hellre välja ett kontantkort med längre giltighetstid. En del kontantkort har så pass höga surfmängder att du inte behöver fundera på hur mycket du förbrukar. De kan alltså fungera som alternativ till kontantkort med fri surf.

Vilket är det billigaste kontantkortet att ringa med?

Ringer du mycket är det troligtvis billigast att skaffa ett kontantkort med fria samtal. Då får du ringa hur många och långa samtal du vill utan att det kostar något extra.

De flesta kontantkort har fria samtal i dag. I tabellen ovan kan du kryssa i alternativet ”Fria samtal och sms”, så ser du vilket det billigaste kontantkortet är just nu.

Alternativt kan du välja ett kontantkort där ett visst antal samtal eller minuter ingår. Det kan passa dig som vet ganska säkert hur mycket du ringer. Se till att räkna på om det blir billigare för dig än att köpa ett kontantkort med fria samtal.

Finns det billiga kontantkort utan surf?

Ja, det finns kontantkort utan surf, som du bara kan ringa och sms:a med. I regel ingår inte heller fria samtal och sms i sådana kontantkort. I stället betalar du en viss summa för varje samtal, samtalsminut eller sms.

Att ringa och sms:a är billigare så länge kontankortets laddning är giltigt. Kontantkort går att ringa och sms:a med även efter laddningens giltighetstid, ifall du har pengar kvar på kortet som du inte har använt. Då gäller dock operatörens ordinarie prisplan för samtal och sms om du inte laddar kontantkortet på nytt.

Om du ringer väldigt mycket är det inte säkert att ett kontantkort utan surf är det billigaste alternativet för dig. Vill du kunna ringa fritt utan att tänka på telefonräkningen kan det vara bättre att skaffa ett kontantkort med låg surfmängd, men med fria samtal och sms.

Med vilket kontantkort kan jag ringa billigt utomlands?

Inom EU och EES gäller fri roaming. Det innebär att du kan ringa och sms:a precis som i Sverige mellan länderna som ingår. Många operatörer har dessutom liknande erbjudanden för utvalda länder utanför EU.

Det förutsätter dock att ditt kontantkort gäller även utanför Sverige. Det är det många kontantkort som gör, men inte alla. Ska du resa utomlands är det här något du behöver kolla upp i förväg hos din operatör. Du behöver också registrera kontantkortet för att det ska fungera i utlandet.

Operatörerna brukar ha listor på sin hemsida över vilka länder deras kontantkort fungerar i. Där framgår det också vad samtalen kostar i varje land.

Saker att kolla upp när du reser utomlands med kontantkort

  • Gäller mitt kontantkort utomlands? 
  • Är mitt kontantkort registrerat?
  • Vilka priser har operatören för landet jag reser till?

Är kontantkort eller abonnemang billigast?

Operatörernas priser för mobilabonnemang och kontantkort är många gånger ganska lika. Använder du mobilen mycket är abonnemang i regel billigare, särskilt om din mobilanvändning är ganska jämn från månad till månad.

Fördelen med ett kontantkort är framför allt friheten du har att byta. Om du surfar och ringer olika mycket över olika perioder kan du även variera vilken prisplan du laddar kontantkortet med, och på så sätt spara pengar. Det är inte lika lätt med ett mobilabonnemang som har bindningstid.

Tänk på! Hur du använder mobilen avgör om kontantkort eller mobilabonnemang blir billigast för dig.

Vissa kontantkort kan laddas för en längre tid än en månad, till exempel ett halvår eller ett år. Då betalar du bara vid laddningstillfället och kan därefter använda kontantkortet tills perioden, surfmängden eller samtalsmängden är slut. Jämför den engångsavgiften med vad ett motsvarande abonnemang skulle kosta under samma period för att avgöra vad som är billigast.

Det viktigaste är att räkna på vad du får för pengarna. På så sätt får du enklast reda på om kontantkort eller mobilabonnemang är billigast för dig.

Hur hittar jag ett billigt kontantkort till mobilt bredband?

Är du ute efter ett billigt mobilt bredband är det kontantkort med bara surf du ska jämföra. Troligtvis behöver du också högre mängder surf om kontantkortet ska fungera som ett bredband.

Vi har en särskild tabell där vi har samlat bara kontantkort för mobilt bredband. Använd den för att få bra översikt över priserna på just dessa kontantkort.

Vanliga frågor om billiga kontantkort

Vad kostar ett kontantkort?

Ett kontantkort kan kosta allt mellan en femtiolapp till uppemot tusen kronor. Priset varierar dock beroende på operatör, vilken mängd surf, samtal och sms som ingår och hur lång tid laddningen ska räcka.

Vilket är det bästa och billigaste kontantkortet?

Det beror helt på vad ska använda kontantkortet till. Behöver du till exempel mycket surf, lite surf, eller vill du framför allt kunna ringa fritt? På vår sida om billigaste kontantkortet kan du enkelt jämföra olika kontantkort och se vilket som är bäst och billigast.

Var köper man det billigaste kontantkortet för mobil?

Kontantkort för mobilen köper du billigast på nätet. Då behöver du inte betala något för simkortet du behöver beställa. Vilken operatör som har billigast laddning för kontantkortet beror på vad du vill ska ingå. 

Vilket är billigaste kontantkortet utan några gigabyte surf?

Det billigaste kontantkortet utan surf kan du hitta i vår tabell. Dina övriga önskemål för kontantkortet avgör vilket alternativ som är billigast för dig.

Är kontantkort billigare än mobilabonnemang?

Kontantkort kan ibland vara billigare än mobilabonnemang. Till exempel kan kontantkort löna sig om du använder olika mycket surf, samtal och sms under olika perioder och vill kunna byta prisplan fritt.

Hur ringer jag billigt till utlandet från Sverige med kontantkort?

Några operatörer har kontantkort med billigare samtalspriser till utlandet. Ringer du mycket till andra länder är det ett sätt att hålla nere kostnaderna.

Kan man köpa billiga mobiltelefoner med kontantkort?

Du kan inte köpa mobiltelefon tillsammans med kontantkort. Operatörernas erbjudanden på billigare mobiltelefoner gäller tyvärr bara med mobilabonnemang.

Hur hittar jag ett billigt kontantkort till barn?

I vår tabell med kontantkort till barn kan du hitta det billigaste alternativet.

Vilket är billigaste kontantkortet till åtelkamera?

Använd vår tabell för kontantkort till åtelkamera för att hitta det billigaste alternativet.