Jämför priser och hitta rätt kontantkort för dig

Det finns många operatörer att välja mellan på marknaden. Antalet kontantkort är ännu fler. Flera operatörer har ett stort utbud av prisplaner med olika lösningar för surf, samtal och sms. Hur ska man göra för att hitta rätt i den djungeln?

Som tur är har du hittat hit till Kontantkort.se. Vi har samlat alla de största operatörernas kontantkort på samma ställe. Med hjälp av vår tabell kan du se vad olika kontantkort innehåller och vad de kostar. Med andra ord finns här allt du behöver för att göra ett bra val av kontantkort.

Varför ska jag jämföra olika kontantkort?

Genom att jämföra kontantkort kan du göra ett mer genomtänkt val innan du köper kortet. Du får tänka igenom vilka önskemål och behov du har och se vilka kontantkort som stämmer in på detta.

Dessutom får du en tydlig översikt över priserna på kontantkorten. Du hittar alltså inte bara det bästa kontantkortet för dig, utan även det billigaste av dem som uppfyller dina krav.

Mängden surf är viktigast när du jämför kontantkort

Hur du använder mobiltelefonen eller den enhet du vill ha kontantkortet till, avgör vilken typ av kontantkort du behöver. Där är det framför allt mängden surf som styr. 

Det finns kontantkort med mycket höga surfmängder för dig som surfar mycket. I tabellen ovan kan du ställa in hur mycket surf du vill ha, ända upp till fri surf. Du kan även välja att se kontantkort som bara innehåller surf.

För dig som mest vill ringa med telefonen är det kanske viktigast att titta på mängden samtal. Men då bör du också se till att kontantkortet innehåller lite surf, eller rentav är helt utan surf. På så sätt betalar du inte för mer än vad du behöver hos ditt kontantkort.

Hur jämför jag kontantkort till mobil?

Priset är förstås väldigt centralt när du jämför olika kontantkort till mobilen. Självklart vill du ha ett så billigt kontantkort som möjligt. Därför är priskolumnen kanske det du framför allt kommer att fokusera på i tabellen.

Men för att hitta det bästa priset behöver du också jämföra själva innehållet i kontantkorten. Vad som ingår för samma pris kan variera mellan olika operatörer. På samma sätt kan två kontantkort med identiskt innehåll säljas till helt olika priser beroende på vilken operatör du tittar på.

Med hjälp av vårt reglage kan du välja in i minsta detalj vilket typ av kontantkort du är ute efter. Hur du använder din mobiltelefon är det som avgör hur du ska filtrera tabellen. När du gjort dina val kan du titta på priserna och avgöra var du får det optimala kontantkortet för det lägsta priset.

Det här ska du titta på när du jämför kontantkort till mobiltelefon

 • Surfmängd. Surfen är det som främst skiljer olika kontantkort åt. Utgå från hur mycket surf du brukar använda för att avgöra hur stor surfmängd du behöver. Använder du mobilen ofta och till krävande saker behöver du mer surf än om du bara slösurfar ibland.
 • Samtal och sms. De flesta kontantkort har i dag fria samtal och sms. Men det finns även kontantkort där ett visst antal sms, samtal eller samtalsminuter ingår. Välj det upplägg som passar dina mobilvanor bäst.
 • Giltighetstid. Med giltighetstid syftar vi i det här fallet på hur länge laddningen räcker. Det vanligaste är att du laddar kontantkortet för en månad i taget. Men det finns också kontantkort som du kan ladda för längre eller kortare tid.
 • Operatörens täckning. Ta reda på vilka operatörer som har täckning i ditt område och hur bra den täckningen är. Då vet du vilka operatörer som är alternativ för dig och vilka du kan utesluta. Du kan sortera tabellen ovan på ett eller flera olika mobilnät.

Hur jämför jag kontantkort till mobilt bredband?

Ett mobilt bredband är ett mer flexibelt alternativ till fast bredband. Du kan ta med dig trådlöst internet var du vill och surfa via mobilnätet på din dator, surfplatta eller någon annan enhet.

Ett kontantkort till mobilt bredband består därför av bara surf. Om kontantkortet ska stå för det mesta av din vardagliga surf behöver du större surfmängd. Ska du bara använda det mobila bredbandet tillfälligt kan det räcka med en mindre surfmängd.

När du jämför kontantkort till mobilt bredband ska du titta på samma faktorer som för kontantkort till mobilen. Det finns dock några skillnader att ha i åtanke.

Att tänka på när du jämför kontantkort till mobilt bredband

 • Du kan behöva mer surfmängd. Eftersom det mobila bredbandet är ett alternativ till fast bredband, kan det behövas betydligt högre surfmängd än för ett kontantkort till mobilen. Det gäller framför allt om kontantkortet ska fungera som ditt huvudsakliga bredband.
 • Samtal och sms behöver inte ingå. Jämför kontantkort som inte har några samtal eller sms. Det är de kontantkorten som operatörerna säljer till mobilt bredband.

Vi har en särskild tabell där du kan jämföra kontantkort för mobilt bredband. Där har vi plockat ut de kontantkort som stämmer in på detta och därför är skräddarsydda för att användas till mobilt bredband.

Hur bra är kontantkort jämfört med abonnemang?

Det finns både för- och nackdelar med kontantkort, precis som det finns både för- och nackdelar med mobilabonnemang. Kontantkort i sig är varken bättre eller sämre än abonnemang, utan det det handlar helt enkelt om vilka önskemål och behov du som användare har.

Fördelarna med kontantkort är att du kan

 • Hålla full koll på dina kostnader. Du fyller själv på kontantkortet med den summa du behöver och med det tidsintervall som passar dig. Med ett abonnemang dras summan varje månad, oavsett hur mycket surf, samtal och sms du har använt.  
 • Pröva olika surfmängder. Eftersom du fyller på kontantkortet med en period i taget, binder du inte upp dig på en viss prisplan. Märker du till exempel att det blir surf över kan du välja ett kontantkort med mindre surf nästa gång.
 • Byta operatör när du vill. Med kontantkort behöver du inte ta hänsyn till några bindnings- eller uppsägningstider. Mobilabonnemang har nästan alltid uppsägningstid, och ibland även bindningstid. Hittar du en annan operatör som har bättre erbjudanden för dig är det lätt att byta, utan att behöva betala för månader du inte använder.

Nackdelarna med kontantkort är att

 • Det ofta blir riktigt dyrt om du vill ha höga surfmängder. Behöver du mycket surf på mobilen är det i de flesta fall betydligt mer prisvärt att köpa ett mobilabonnemang. Det finns i regel även fler surfnivåer att välja mellan för abonnemang.
 • Du måste komma ihåg att ladda kontantkortet för att kunna använda det. Till skillnad från ett mobilabonnemang som bara fylls på varje månad (så länge som du betalar för det såklart) måste du komma ihåg att själv ladda på en prisplan på kontantkortet. Annars kommer du inte kunna ringa, sms:a eller surfa.
 • Kontantkortet avaktiveras om du inte har använt det på ett år. I regel måste du använda kontantkortet eller ladda det minst en gång om året för att det ska hållas aktivt. Om du inte gör det kommer operatören avaktivera kortet och du riskerar då även att förlora ditt nummer.

Tycker du fortfarande att det är svårt att bestämma sig vad som passar dig bäst? Läs mer på vår sida om att välja kontantkort eller abonnemang.

Vanliga frågor om att jämföra kontantkort

Hur gör jag för att jämföra kontantkort?

Fundera på hur mycket surf, samtal och sms du behöver, vilket mobilnät som har täckning hos det och hur lång giltighetstid du vill ha på kontantkortet. I tabellen på vår sida kan du jämföra kontantkort och filtrera utifrån dessa alternativ. Då hittar du enkelt det billigaste kontantkortet som stämmer in på dina önskemål.

Finns kontantkort för mobiltelefon?

Ja, det finns kontantkort för mobiltelefon som du kan använda i stället för att teckna ett mobilabonnemang. De flesta svenska operatörer har flera typer av kontantkort till mobilen att välja på.

Finns kontantkort för mobilt bredband?

Ja, det finns kontantkort som du kan skaffa till mobilt bredband. Ska du använda mobilt bredband en kortare period passar ett kontantkort extra bra, eftersom du inte binder upp dig för en längre tid.

Finns kontantkort till larm?

Ja, det finns även kontantkort som passar till larm. Då behöver du ett kort med samtal och sms, men utan surf. Giltighetstiden bör vara längre för sådana kontantkort.

Fungerar kontantkort utomlands?

Ja, det finns kontantkort som fungerar även utomlands. I tabellen på vår sida där du kan jämföra kontantkort kan du se om de fungerar inom EU eller inte.

Finns kontantkort med mobilsurf i ett år?

Ja, det finns kontantkort med surf som gäller i ett år. Då ingår dock vanligtvis bara surf och inga samtal eller sms. Ett sådant kontantkort passar därför bäst för mobilt bredband.

Kan jag jämföra kontantkort med seniorrabatt?

I nuläget finns det tyvärr inga kontantkort med seniorrabatt bland produkterna vi jämför.