Tres kontantkort är bra för den som gillar variation

Kontantkortet från Tre passar den som vill ha oändligt med varianter av prisplaner att välja bland. Eftersom kontantkorten bara fungerar i Sverige bör den resglada överväga att skaffa ett kontantkort från en annan operatör. 

Priserna på kontantkorten från Tre håller rimliga prisnivåer när det kommer till samtal och sms. Mängden surf som följer med är i det minsta laget jämfört med vad du betalar. 

Täckningen är däremot inget problem hos Tre, utan du får använda ett av Sveriges bästa mobilnät. Får du problem hjälper Tres stora kundtjänst gärna till. 

Det är smidigt att fylla på kontantkortet när saldot börjar eka tomt. Logga bara in på Mitt3, använd appen 3Fyll På eller besök någon av Tres butiker och återförsäljare.

Fördelar

 • Tre har ett av Sveriges bästa mobilnät
 • De erbjuder kunderna ett stort urval av kundtjänstalternativ

Nackdelar

 • Kontantkorten fungerar inte utomlands

Tres priser på kontantkort är i dyraste laget

Kontantkorten från Tre är i det dyraste laget jämfört med marknadens billigare alternativ, men ligger i samma prisklass som de större och dyrare operatörerna. 

Likt många andra erbjuder Tre ett kontantkort med fast pris. De har även 3Global som ger dig kraftigt rabatterade priser på utlandssamtal. Slutligen har de även 3Pott som likt namnet antyder ger dig en pott att använda till både surf & samtal.

För den som vill ha mer surf på sitt kontantkort går det utmärkt att ladda på med tilläggstjänsten 3Surf, där du enkelt fyller på med valfri mängd surf.

Tre erbjuder inga rabatterade kontantkortslösningar för ungdomar under 18, studenter eller personer över 55 år.

Köp kontantkort från Tre på nätet, i butik eller hos återförsäljare

Kontantkorten från Tre kan du köpa i Tre-butiken och på hemsidan. 

Tre har även återförsäljare, vilket betyder att du kan köpa kontantkortet hos bland annat Ica och Pressbyrån. 

Startpaketen beställer du enkelt på hemsidan utan extra kostnad. I paketet ingår 0,5 GB surf, Trio sim-kort, mobilnummer och en Kom igång-bok.

Tre har höga hastigheter

Sedan Tre blev den första operatören att lansera 3G-nät i Sverige har de fortsatt att utveckla mobilnätet i Sverige för att klara allt högre hastigheter. 

Titta närmare på hur täckningen är där du befinner dig genom att kika på täckningskartan.

 • Mobilnät Tre
 • Täckning 99%
 • Normalhastighet 7-34 Mbit/s

Det är enkelt att ladda kontantkort från Tre

Du laddar lättast ditt kontantkort från Tre på hemsidan, genom att logga in på Mitt3 eller i appen 3Fyll På. På hemsidan fyller du enkelt på kontantkortet med Swish och du kan även ladda på någon annans kontantkort.

Saldot ser du enkelt genom att knappa in *133# och avsluta med samtalsluren på din mobiltelefon. Du kan också se saldot i Mitt3 på hemsidan eller i appen.

 • Dela surf
 • Spara oanvänd surf
 • Surfa inom EU

Tre har ett brett kundtjänstutbud

När du behöver hjälp med ditt kontantkort har Tre en stor och bred kundtjänst som ställer upp. 

Till Tre kan du ringa, mejla eller besöka en av alla Tre-butiker. Som Tre-kund får du också tillgång till 3Community där du kan ställa dina frågor i ett forum. Du kan lösa enklare problem på egen hand när du är inloggad på Mitt3.

 • Chat
 • E-post
 • Facebook
 • Telefon

Vanliga frågor om Tre

Vad kostar det att beställa kontantkort från Tre?

Du beställer ett gratis startpaket på Tres hemsida som inkluderar simkort, nytt telefonnummer och 0,5 GB surf i sju dagar nom Sverige. Du laddar sedan på ditt kontantkort med den surfmängd som passar dig bäst och betalar enligt prisplanen.

Fungerar Tres kontantkort utomlands?

Nej, Tres kontantkort fungerar inte utomlands.

Hur tankar man kontantkort från Tre?

Du kan tanka på ditt kontantkort från Tre på sidan Fyll På eller genom att logga in på Mitt3. Du kan även ladda ditt kontantkort via appen Mitt3 som du laddar ner från Google Play eller App store.

Var kan man köpa kontantkort från Tre?

Du kan köpa Tres kontantkort på Tres hemsida, i någon av Tres fysiska butiker eller hos en återförsäljare som Ica eller Pressbyrån.

Hur ser jag mitt saldo hos Tre?

Du ser ditt saldo genom att logga in på Mitt3 på hemsidan eller via Mitt3-appen. Du kan även ringa *133# och avsluta med samtalsluren på din mobiltelefon.

Hur lång giltighetstid har Tres kontantkort?

Tres värdebevis för kontantkort är giltiga i 30 dagar. Efter det gäller basprisplanen tills du laddar ditt kontantkort på nytt. Värdebevisen för kontantkorten 3Global och 3Pott är giltiga även efter 30 dagar.

Filip Svensson
Filip Svensson Telekomskribent filip.svensson@kontantkort.se