Vilken operatör har bäst täckning?

Vilken operatör som har bäst täckning varierar beroende på vilka platser du brukar använda ditt kontantkort på. För att vara säker på hur bra täckning respektive operatör har kan det därför vara bra att titta på en täckningskarta eller prata med folk i din omgivning.

Använd en täckningskarta för att undersöka täckningen

För att undersöka täckningen i ditt område kan du använda dig av en täckningskarta. En täckningskarta fungerar som vägledning men kan inte garantera täckning på enskilda platser. Tänk på att vissa operatörer äger andra varumärken vilket innebär att de verkar under samma nät och du kan därför få lika bra täckning med två olika operatörer. Gå in på respektive operatör för att se deras täckningskarta.

När du tagit reda på vilken operatör som har bäst täckning i ditt område kan du jämföra kontantkort för den operatören och på så sätt hitta det bästa kontantkortet för dig.

Få bättre täckning oavsett vilken operatör du har

För att du ska vara nöjd med ditt kontantkort krävs det så klart bra täckning i de områden du brukar röra dig på. Din operatör bör erbjuda bra täckning men det finns även vissa saker du kan göra för att förbättra din täckning ytterligare.

  1. Använd handsfree/headset. Genom att använda handsfree eller headset kan du hålla din mobiltelefon en bit från din kropp. Försök att inte omsluta telefonen med handen eller förvara den i fickan för att få så bra täckning som möjligt.
  2. Gå utomhus eller förflytta dig. Om du märker att du har dålig täckning kan det vara bra att förflytta dig. Tjocka väggar och liknande kan dämpa signalen och det kan därför vara bra att gå utomhus om du upplever dålig täckning.
  3. Gör din operatör uppmärksam på var de har dålig täckning. Om många rapporterar in dålig täckning i ett område ökar möjligheten att operatören bygger ut sitt nät i det området.

Byt operatör om du inte är nöjd med täckningen

Eftersom det inte finns någon bindningstid eller uppsägningstid när du har ett kontantkort kan du enkelt byta operatör om du inte är nöjd med täckningen. Ett kontantkort behöver du aldrig avsluta eller säga upp, du slutar helt enkelt att använda det när du vill. Det kan dock vara bra att tänka på att om du inte använder eller laddar ditt kontantkort på ett år kommer det avslutas. Läs mer om hur lång giltighetstid du har på ditt kontantkort.