5 fördelar med e-sim

Publicerad: 2019-06-18 Kvinna på löprunda med en smart watch

Om du har en smartklocka med e-sim kan du lämna mobilen hemma och ändå ha tillgång till funktioner som sms och samtal. Foto: Dean Drobot/Shutterstock.com

Sim-korten har med åren blivit allt mindre och snart kan vi klara oss utan den lilla plastbiten i telefonen. Istället kommer våra telefoner och andra smarta prylar att använda sig av e-sim. Vi listar fem fördelar med inbyggt sim-kort.

Det är högst troligt att fysiska sim-kort kommer att fasas ut till förmån för e-sim. E-sim är en förkortning av embedded sim vilket innebär att det är inbyggt i telefonen. Redan nu har ett fåtal operatörer börjat erbjuda sim-kortslösningen för en del produkter.

Ett inbyggt sim-kort för med sig många fördelar. Vi går igenom fem fördelar med e-sim.

Du kan lämna mobilen hemma

Om du har en smartklocka med e-sim kan du lämna mobilen hemma och ändå kunna använda funktioner som sms, samtal och musik. Det är perfekt när du är på gymmet eller om du ger dig ut på en löprunda och inte vill behöva släpa med dig telefonen.

E-sim är miljövänligt

När du får ett fysiskt sim-kort hemskickat till dig kommer det tillsammans med en större plastbricka. Från plastbrickan får du sedan bryta ut ditt sim-kort som du stoppar i telefonen. Den här miljöfarliga plasten slipper du med ett e-sim i och med att det är inbyggt i telefonen.

Börjar fler använda sig av e-sim behöver det inte tillverkas lika många sim-kort, vilket även det är bra för miljön.

Du kan ha flera nummer i telefonen

Det finns vissa telefoner med plats för två sim-kort. E-sim tar detta ett steg längre då du kan ha flera inbyggda sim-kort i en och samma telefon eller klocka. Det tar dessutom bara någon minut att installera ett e-sim.

Om du är på resa och under tiden vill ha ett lokalt nummer i din telefon kan du enkelt skaffa det utan att behöva byta något sim-kort.

Telefoner och klockor blir ännu bättre

Utan ett fysiskt sim-kort frigörs en hel del plats i telefonen eller klockan. Den ytan kan användas till ny spännande teknik eller till att förbättra den nuvarande. Med ett e-sim finns det inte heller någon riktig anledning att ta sig in under skalet. Det kan göra det möjligt att göra vattentätare klockor och telefoner.

Du kommer igång direkt

Du slipper väntan på att ditt sim-kort ska dimpa ned i brevlådan. Med ett e-sim kan du komma igång direkt.

Skulle din telefon försvinna på solsemestern behöver du inte heller oroa dig för att inte vara kontaktbar. Då kan du bara lägga till ditt nummer på din resekamrats telefon istället.

Filip Svensson

Skribent

filip.svensson@kontantkort.se
Hjälpte den här artikeln dig? JA NEJ

Vad är det du behöver hjälp med?

Ditt namn:

Din e-mailadress (om du vill ha svar):

Skicka