Hitta den bästa operatören för kontantkort

Det finns många kontantkort att välja mellan på marknaden, och som konsument är det inte helt lätt att veta vilket som är det bästa just för dig. Då är det tur att du har hittat hit. Här har vi nämligen samlat allt du behöver veta om de operatörer som erbjuder kontantkort. Vi har också betygsatt dem utifrån hur bra de står sig mot andra operatörer.

Här nedanför ser du vilka operatörer på den svenska marknaden som erbjuder kontantkort i dagsläget.

Mobiloperatörerna som erbjuder kontantkort

Välj en operatör med täckning där du bor

Operatörernas kontantkort fungerar bara där deras mobilnät har täckning. Därför är täckningskartan det första du behöver titta på. Bor du i en storstad ska de flesta operatörer ha god täckning där. Bor du däremot på en mindre ort är det extra viktigt att du kollar vilka operatörer som funkar. Alla mobilnäten är även väl utbredda i södra delen av Sverige. I norra Sverige kan täckningen däremot variera rätt rejält.

Tänk också på att saker i omgivningen kan påverka täckningen. Väggar, träd och hur många som använder samma mobilmast är sådant som kan spela in.

Jämför operatörernas priser för kontantkort

En annan viktig sak är förstås priset. Tänk på att du inte bara vill ha det billigaste kontantkortet. Det är minst lika viktigt att kontantkortet har de samtal, sms och den surfmängd som du behöver.

Nästan alla kontantkort i dag har fria samtal och sms. Det betyder att det främst är surfmängden du behöver utgå från. Ska du bara surfa sporadiskt med kontantkortet räcker det med några enstaka gigabyte. Ska du däremot streama film och video behöver du högre surfmängd.

Vilken operatör har det bästa kontantkortet?

Comviqs kontantkort med 100 GB är bäst för storsurfaren medan Halebop 0 GB är det bästa kontantkortet utan surf, enligt vår bedömning. Men vilket som passar bäst just för dig beror på dina behov och önskemål. Kolla in vår sida Bästa kontantkortet och se vilka kontantkort vi har utsett till det bästa i olika kategorier.

Kan man byta operatör med kontantkort?

Ja, det går utmärkt att byta operatör om du har kontantkort. Faktum är att det är lättare att byta operatör än om du har mobilabonnemang, eftersom kontantkorten saknar bindningstid. Du är därmed inte bunden att betala för en ny prisplan efter att den gamla slutar gälla.

Tips! Med kontantkort är det enkelt att byta operatör när du känner för det.

Vissa simkort är operatörslåsta, vilket innebär att de bara fungerar med kontantkort och abonnemang hos en särskild operatör. Därför måste du beställa ett nytt simkort hos den operatör du vill byta till. Det är dock gratis att göra via operatörens hemsida.

Vill du behålla ditt gamla nummer när du byter operatör? Inga problem! Då meddelar du bara operatören om det i samband med att du beställer det nya simkortet. Det kan då ta några dagar extra innan du får ditt simkort.

Behåller man pengar på kontantkortet om man byter operatör?

Nej, om du byter operatör mitt i giltighetsperioden behåller du inte pengarna du redan laddat på kortet. Pengarna är laddade på simkortet, och för att byta operatör behöver du också byta simkort. Därför kan det vara bra att aktivera ditt nya simkort först i samband med att ditt gamla kontantkort slutar gälla.