Hitta den bästa operatören för kontantkort

Det finns många kontantkort att välja mellan på marknaden. Som konsument är det inte helt lätt att veta var du ska börja om du letar efter rätt prisplan för dig. Då är det tur att du har hittat hit till Kontantkort.se!

Här har vi samlat allt du behöver veta om de operatörer som erbjuder kontantkort. Vi har också betygsatt dem utifrån hur bra de står sig mot andra operatörer. Klicka på logotyperna ovan för att läsa våra omdömen om varje operatör.  

Välj en operatör med täckning där du bor

Operatörernas kontantkort fungerar bara där deras mobilnät har täckning. Därför är täckningskartan det första du behöver titta på. Är orten där du bor markerad på täckningskartan ska du kunna använda ditt kontantkort där. Ska du använda kontantkortet på någon annan ort bör du kolla den orten också.

Tips! Ska du använda kontantkortet både hemma och på semestern? Välj en operatör som har täckning på båda ställena.

Bor du eller vistas i en storstad ska de flesta operatörer ha täckning där. Bor du däremot på en mindre ort är det extra viktigt att du kollar vilka operatörer som funkar. Alla mobilnäten är även väl utbredda i södra delen av Sverige. I norra Sverige kan täckningen variera stort.

Tänk också på att saker i omgivningen kan påverka täckningen. Väggar, träd och hur många som använder samma mobilmast är sådant som kan spela in.

Tänk på! En del operatörer erbjuder kontantkort som även fungerar utomlands. Alla gör dock inte det.

Jämför operatörernas priser för kontantkort

En annan viktig sak är förstås priset. Tänk på att du inte bara vill ha det billigaste kontantkortet. Det är minst lika viktigt att kontantkortet har de samtal, sms och den surfmängd som du behöver.

Nästan alla kontantkort i dag har fria samtal och sms. Det betyder att det främst är surfmängden du behöver utgå från. Ska du bara surfa sporadiskt med kontantkortet räcker det med några enstaka gigabyte. Ska du däremot streama film och video behöver du högre surfmängd.

Vi har en sida där du kan jämföra kontantkort och se operatörernas prisplaner bredvid varandra. Då kan du lätt se var du får rätt surfmängd för det lägsta priset.

Har kontantkort högre priser till andra operatörer?

De allra flesta kontantkort har samma priser oavsett vem du ringer eller sms:ar. Då kostar det inte mer att ringa till en kompis som har en annan operatör än dig.

Dock finns det ett fåtal kontantkort där fria samtal och sms bara gäller inom operatörens egna nät. Då dras pengar när du ringer eller sms:ar till någon med en annan operatör.

Vilken operatör har det bästa kontantkortet med surf?

Vilket kontantkort med surf som är bäst beror på hur mycket surf du behöver. En del operatörer erbjuder så höga surfmängder att det kan betraktas som fri surf. Men ett sådant kontantkort passar inte alla. Det bästa är att hitta ett kontantkort som matchar dina surfvanor till så lågt pris som möjligt.

För att göra det lättare för dig har vi korat det bästa kontantkortet inom olika kategorier. Till exempel har vi utsett det bästa kontantkortet med mycket surf och med enbart surf.

Kan man byta operatör med kontantkort?

Ja, det går utmärkt att byta operatör om du har kontantkort. Faktum är att det är lättare att byta operatör än om du har mobilabonnemang, eftersom kontantkorten saknar bindningstid. Du är därmed inte bunden att betala för en ny prisplan efter att den gamla slutar gälla.

Tips! Med kontantkort är det enkelt att byta operatör när du känner för det.

De flesta simkort är operatörslåsta. Det betyder att de bara fungerar med kontantkort och abonnemang hos en särskild operatör. Därför måste du beställa ett nytt simkort hos den operatör du vill byta till. Det är dock gratis att göra via operatörens hemsida.

Vill du behålla ditt gamla nummer när du byter operatör? Inga problem! Då meddelar du bara operatören om det i samband med att du beställer det nya simkortet. Det kan då ta några dagar extra innan du får ditt simkort.

Behåller man pengar på kontantkortet om man byter operatör?

Nej, om du byter operatör mitt i giltighetsperioden behåller du inte pengarna du redan laddat på kortet. Pengarna är laddade på simkortet, och för att byta operatör behöver du också byta simkort. Därför kan det vara bra att aktivera ditt nya simkort först i samband med att ditt gamla kontantkort slutar gälla.