Hallon erbjuder enkla och flexibla kontantkort för hela familjen

Hallon är en mindre systeroperatör till teleoperatören Tre som erbjuder flera former av kontantkortslösningar. Det finns relativt många prisplaner att välja mellan jämfört med andra operatörer.

Hallon specialiserar sig på enkla och billiga kontantkortslöningar utan krångel och bindningstider som fungerar för hela familjen. Med Hallon Surf erbjuder de även kontantkort med riktigt mycket surf, till ett lågt pris. Tyvärr så finns det inga specialanpassade kontantkort för ungdomar under 18 år, studenter eller personer över 55.

Hallon är som sagt Tres lågprismärke och går således under Tres mobilnät. I de södra och mellersta delarna av Sverige är Tres nät i regel starkt och kan ge riktigt höga hastigheter, men i norra Sverige (egentligen ovanför Gävle) är täckningen tyvärr bristfällig. Så kom i håg att kolla Hallons täckningskarta hur det ser ut just på din adress innan du beställer kontantkort.

Du kan beställa kontantkort från Hallon via hemsidan eller köpa det direkt hos återförsäljaren Coop.

Fördelar

 • Du slipper bindningstid och uppsägningstid
 • Låga priser
 • Operatören har fasta prisplaner

Nackdelar

 • Finns ingen fysisk Hallon-butik
 • Bristfällig täckning i landets norra delar

Hallons kontantkort

Jämfört med övriga och större operatörer på marknaden är Hallons priser genomgående låga. Kontantkorten är enkla att ladda och kommer med fria samtal, sms och generöst med surf. Tyvärr finns det inga anpassade kontantkortslösningar för ungdomar under 18 år, studenter eller personer över 55, men eftersom priserna redan är så pass låga så finns det stora möjligheter att ändå hitta ett passande alternativ.

Den största nackdelen med Hallon är dock att täckningen i mobilnätet kan variera rätt kraftigt beroende på var i landet du bor. Hallon går nämligen under Tres nät som har sina tydliga brister i vissa delar av landet.

Har Hallons kontantkort stöd för 5G?

Nej, Hallons kontantkort har i dagsläget inte stöd för 5G utan fungerar ”bara” med 3G- och 4G-nätet. Enligt uppgifter från Hallons frågeforum ser det ut som att det kan dröja ett tag innan det blir dags för Hallon att 5G-uppdatera sina tjänster, men att det är utbyggnadstakten och tillgängligheten som styr.

Beställ kontantkort från Hallons hemsida eller köp hos Coop

När du vill köpa ett kontantkort från Hallon gör du det smidigast och enklast via hemsidan. Du betalar med ditt bankkort. Tyvärr finns det ingen fysisk Hallon-butik, men du kan istället köpa ditt nya kontantkort hos återförsäljaren Coop.

Efter att du har beställt kontantkortet från hemsidan skickas ett nytt simkort hem till dig. Du behöver logga in på Mina sidor för att aktivera simkortet. Därefter kan du använda ditt kontantkort.

Hallon delar nät med Tre

Hallon delar mobilnät med Tre och har därför tillgång till en bra täckning som erbjuder 3G, 4G, 4G+ samt VoLTE. I alla fall i landets södra och mellersta delar, framför allt i och nära storstäderna. I norra Sverige och ute på landsbygden är täckningen tyvärr betydligt sämre, och kommer du ovanför Gävle kan det vara svårt att ansluta till 4G.

Du bör med andra ord kolla upp Hallons täckning där du bor innan du köper ett kontantkort. Spana in täckningskartan på Hallons hemsida.

 • Mobilnät Tre
 • Täckning 99%
 • Normalhastighet 7-34 Mbit/s

Enkelt att ladda kontantkort från Hallon

För att ladda på ditt kontantkort hos Hallon behöver du bara logga in på Mina sidor och sedan välja Fyll på kontantkortet under fliken Mitt paket. Då kan du välja bland de prisplaner som Hallon erbjuder.

Vill du bara fylla på med surf gör du det också under Mina sidor. Då klickar du dig in på kontantkortet du vill fylla på och klickar på Köp extra surf. Under Mina sidor hittar du även ditt nuvarande saldo.

 • Dela surf
 • Spara oanvänd surf
 • Surfa inom EU

Hallon har en mindre omfattande kundtjänst

Precis som många av de mindre mobiloperatörerna erbjuder inte Hallon någon support via telefon. Istället har Hallon valt att erbjuda hjälp via chatt under vardagar, ett meddelandeformulär och via det nyligen lanserade forumet där du kan hitta svar på dina enklare frågor.

 • Chat
 • E-post
 • Facebook
 • Telefon

Vanliga frågor om Hallons kontantkort

Vad kostar det att beställa kontantkort från Hallon?

När du beställer ett kontantkort från Hallon betalar du bara för den prisplan du villa ladda ditt kort med. När du har beställt ditt kort på hemsidan kommer ett redan simkort hem till dig som du kan aktivera och sedan använda.

Fungerar Hallons kontantkort utomlands?

Nej, Hallons kontantkort fungerar bara i Sverige.

Hur tankar man kontantkort från Hallon?

Du tankar enklast ett kontantkort från Hallon genom att logga in på Min/ansoka?goal=209a sidor där du kan välja att fylla på kontantkortet under fliken Mitt Paket. Du kan även välja att bara fylla på surfen.

Var kan man köpa kontantkort från Hallon?

Du köper enklast ett kontantkort från Hallon via hemsidan. Hallon har ingen fysisk butik, men det går även att köpa Hallons kontantkort hos återförsäljare som Coop.

Hur ser jag mitt saldo hos Hallon?

Du ser ditt saldo genom att logga in på Mina sidor på Hallons hemsida.

Hur lång giltighetstid har Hallons kontantkort?

Giltighetstiden på Hallons kontantkort är 12 månader efter den sista påfyllningen.

Filip Svensson
Filip Svensson Telekomskribent filip.svensson@kontantkort.se