Omdöme om Hallons kontantkort

Hallon erbjuder kontantkort med fria samtal och sms och du har många olika surfnivåer att välja mellan. Det finns alternativ från 4 till 100 GB, så de allra flesta borde hitta något som passar. Hos Hallon hittar du även mobilt bredband kontant med fyra olika surfnivåer.

Priserna är de lägsta på marknaden, så att det saknas särskilda erbjudanden för olika målgrupper är inget stort problem. Det är enkelt att både beställa och ladda Hallons kontantkort, och du kan hålla koll på det mesta på Mina Sidor eller i appen.

Hallons täckning i mobilnätet varierar mellan olika delar av landet. Bäst är täckningen i söder, medan den är svagare i norra Sverige.

Fördelar

  • Låga priser
  • Flera surfnivåer att välja mellan
  • Erbjuder mobilt bredband kontant

Nackdelar

  • Svagare täckning i vissa delar av landet
  • Kontantkorten fungerar bara i Sverige
  • Ingen telefonsupport

För aktuella erbjudanden

Beställ kontantkort från Hallon

Du beställer enkelt Hallons kontantkort direkt på hemsidan. Där får du fylla i om du vill behålla ditt befintliga nummer eller om du vill ha ett nytt. Sedan får du hem ett simkort som du placerar i din mobiltelefon.

Kontant

SurfGiltighetSamtalSMSLadda
4 GB30 dagarFriaFria99 kr
8 GB30 dagarFriaFria149 kr
25 GB30 dagarFriaFria249 kr
50 GB30 dagarFriaFria299 kr
100 GB30 dagarFriaFria349 kr
Läs mer och beställ på Hallon.se

Hallons täckning för kontantkort

Hallon använder Tres mobilnät som har god täckning i landets södra och mellersta delar, medan den är något svagare i norra Sverige och ute på landsbygden. Ta därför en noggrann titt på täckningskartan för att få en indikation på hur täckningen är på din adress.

Mobilnät
Tre
2G
3G
4G
5G

Hallons kundtjänst för kontantkort

Precis som så många andra lågprisoperatörer har Hallon vissa begränsningar gällande supporten. Det finns inget nummer att ringa utan du kommer i kontakt med Hallon via chatt (först och främst via chattboten Berry), mejl eller genom att ställa en fråga i Hallons kundforum. Det finns även ett antal hjälpartiklar i olika kategorier som kan ge vägledning i enklare ärenden.

Chatt
Vardagar
09.00-16.00
Lördagar
Stängt
Söndagar
Stängt
Chatta

Aktivera Hallons kontantkort

När du har beställt kontantkort hos Hallon får du hem ett simkort som du placerar i din enhet och sedan ska det bara vara att ladda på och köra i gång. Det finns ingen information på Hallons hemsida som tyder på att du måste göra något annat för att aktivera kontantkortet.

Ladda Hallons kontantkort

Du kan ladda ditt kontantkort från Hallon direkt på hemsidan eller genom att logga in på Mina Sidor. Ett annat alternativ är att ladda kontantkortet hos någon av Hallons återförsäljare.

Ladda på surf

Om du bara vill ladda på surf på ditt kontantkort är det bara att logga in på Mina sidor. Där får du ett par surfalternativ att välja mellan och när du gjort ditt val fylls surfen på direkt.

Kolla saldo på Hallons kontantkort

Du kollar saldot genom att logga in på Mina Sidor på Hallons hemsida. Kontantkortet måste vara registrerat för att du ska kunna se saldot.

Vanliga frågor om Hallons kontantkort

Fungerar Hallons kontantkort utomlands?

Nej, Hallons kontantkort fungerar bara i Sverige.

Var kan man köpa kontantkort från Hallon?

Numera går det bara att köpa kontantkort på Hallons hemsida. Det är alltså inte längre möjligt att köpa Hallons kontantkort i fysisk butik.

Hur lång giltighetstid har Hallons kontantkort?

Giltighetstiden på själva kontantkortet är 12 månader efter den sista påfyllningen. Laddningarna är giltiga i 30 dagar.

Hur registrerar man Hallons kontantkort?

Informationen om hur du registrerar Hallons kontantkort är inte helt tydlig, men det verkar i alla fall som att du måste ha BankID. För säkerhets skull rekommenderar vi att du kontaktar Hallon för att få vägledning.

Kan man byta prisplan på Hallons kontantkort?

Om du inte tycker att din befintliga prisplan motsvarar dina förväntningar är det bara att du väljer en annan av Hallons surfnivåer när det är dags att tanka på.

Ingår en router i Hallons mobila bredband kontant?

Nej, det ingår ingen router i Hallons mobila bredband kontant.