Finns det kontantkort till mobil utan surf?

Ja, det finns kontantkort till mobiltelefoner som inte innehåller någon surf. Det är ett bra alternativ för dig som inte använder din mobil särskilt mycket. Kontantkort utan surf har i regel rörligt pris. Då laddar du kortet med ett saldo på en viss summa. Sedan kan du ringa och sms:a för de pengarna tills saldot tagit slut. Du slipper då betala något alls för surf som du inte använder.

Vill du hellre betala ett fast pris per månad kan du välja ett kontantkort med mycket liten surfmängd. Det kan till exempel löna sig om du vill ha fria samtal och sms.

Fördelar med kontantkort utan surf

 • Ingen fast månadsavgift
 • Lång giltighetstid
 • Perfekt för barnets första mobil

Nackdelar med kontantkort utan surf

 • Dyrt om du ringer och sms:ar mycket
 • Internet behövs för många funktioner

Så jämför du kontantkort utan surf

När man jämför kontantkort är det ofta surfmängden som är intressant. Därför blir det lite speciellt att jämföra kontantkort som inte har någon surf alls. Då finns det i stället andra faktorer som är viktiga att titta på.

Faktorer att jämföra hos kontantkort utan surf

 • Operatörens täckning. Täckningen är avgörande för att du ska kunna ringa och sms:a över huvud taget med kontantkortet. Titta därför alltid på täckningskartan först när du tänker byta operatör.
 • Kostnad per samtal och sms. Hur mycket pengar som dras från saldot när du ringer och sms:ar är det mest avgörande för vad du får betala, och för vilket kontantkort som passar dig.
 • Vilket saldo du kan ladda. Saldo är den summa du laddar på kontantkortet och sedan ringer och sms:ar för. Operatörerna brukar ha ett antal nivåer som du kan välja att ladda kortet med, till exempel 100, 200 eller 300 kronor.
 • Giltighetstid. Oftast har kontantkorten längre giltighetstid när de inte har någon surf. Det innebär att du har längre tid på dig att använda pengarna du laddat på kortet.

Vilket kontantkort utan surf är bäst?

Halebop GO 0 GB är det bästa kontantkortet utan surf, enligt våra rekommendationer. Du får ladda kontantkortet med ett valfritt belopp mellan 50 och 500 kronor att ringa och messa för, och surf köper du till efter behov. Den stora fördelen är helt enkelt att du får bestämma helt själv om du vill ha surf eller inte, och att du slipper betala för något du ändå inte använder.

Kontantkort utan surf kan användas till larm

Har du ett larm hemma passar det utmärkt med ett kontantkort utan surf. Larm som använder mobilnätet behöver nämligen laddas med samtal och sms. Däremot behövs ingen surf hos ett kontantkort till larm.

Kontantkort utan surf kan passa till barn

Ett kontantkort utan surf kan vara extra bra när ditt barn ska få sin första mobiltelefon. Förmodligen är det viktigaste att du kan få tag i ditt barn, och att barnet kan få tag i dig. Att kunna surfa med mobilen är sällan lika nödvändigt för yngre barn.

Därför kan du ladda telefonen med pengar som barnet kan ringa och sms:a för. Eftersom kontantkort utan surf har lång giltighetstid behöver du inte oroa dig för att pengarna ska ta slut alltför snabbt. Först när barnet har använt upp saldot behöver du fylla på det igen, eller när det har gått ett år sedan senaste påfyllningen.

Vi har samlat de kontantkort som passar för barn i egen egen tabell. Där finns alternativ både med och utan surf.

Vilket är billigaste kontantkortet utan surf?

Vilket kontantkort utan surf som är billigast beror på om du tittar på kostnaden för samtal och sms, eller på vilken summa du som minst kan ladda saldot med. Det beror också på hur dina samtalsvanor ser ut.

Använder du mobilen bara i nödfall vill du säkert ladda kontantkortet med så litet saldo som möjligt. Då är Halebop att rekommendera. Dessutom har de ingen öppningsavgift när du väl ringer, utan du betalar en fast summa per samtal.

Halebop Go
 • Ladda saldo på 100–300 kronor
 • Samma kostnad för alla samtal
 • Ingen minutavgift

Det finns också operatörer som erbjuder så lite som 0,5 GB surf i månaden för en lägre summa, till exempel Comviq. Kolla därför även deras priser för samtal och sms och vilket saldo du kan ladda hos dem. Kanske blir det mer prisvärt för dig att skaffa deras kontantkort med låg surfmängd än ett kontantkort utan surf.

Har kontantkort utan surf någon fast månadsavgift?

Kontantkort utan surf har sällan fasta priser per månad. I stället betalar du en låg summa för varje samtal eller minut du ringer och varje sms du skickar. Det är dock inte säkert att det blir billigare. Det beror helt på hur mycket du använder mobilen. Ringer och sms:ar du väldigt mycket per månad, kan en fast avgift per månad löna sig i längden.

Exempel: Du laddar ett kontantkort utan surf med 100 kronor. Varje samtal du ringer kostar 2 kronor och varje sms 0,50 kronor. För den summan kan du alltså till exempel ringa 50 samtal eller skicka 200 sms.

Ringer och sms:ar du mer än så per månad går pengarna åt väldigt snabbt. Då är det billigare att skaffa ett kontantkort med liten surfmängd, men med fria samtal och sms. Till exempel finns det kontantkort som kostar 99 kronor i månaden med fria samtal och sms och bara 2–4 GB surf.

I kontantkort med fast pris ingår ofta en viss mängd surf. Men den mängden kan vara så liten att det i princip kan upplevas som utan surf. Får du dessutom kontantkortet till lägre pris skadar det ju knappast med en liten surfmängd för nödsituationer.

Hur laddar jag ett kontantkort utan surf?

För att ladda kontantkortet väljer du helt enkelt den summa du vill ladda kortet med, och betalar det till operatören. Du kan antingen ladda via operatörens hemsida, eller via deras app. Det går också att ladda kontantkort via din internetbank.

Om du vill skaffa kontantkort hos en operatör du inte haft förut, måste du först beställa ett startpaket med simkort. Det gör du enkelt genom att klicka dig vidare till den operatören i tabellen här ovanför.

Ladda med extra surf senare om du behöver

Om du skulle komma på senare att du behöver surf är det lätt att lägga till det. De flesta operatörer har kontantkort med surf som du kan ladda på utöver det kontantkort du redan har.

Den extra surfen gäller i regel kortare tid än ett kontantkort utan surf. Hos de flesta operatörer räcker den antingen 30 dagar eller ett halvår.

Vanliga frågor om kontantkort utan surf

När ska jag välja ett kontantkort utan surf?

Till mobilen kan du välja ett kontantkort utan surf om du använder mobilen väldigt sällan, men vill ha tillgång till samtal och sms i nödsituationer. Till larm som använder mobilnätet passar det också perfekt med ett kontantkort utan surf.

Vilka operatörer erbjuder kontantkort utan surf?

Telenor och Halebop erbjuder kontantkort helt utan surf. Hos andra operatörer ingår alltid en viss surfmängd, men en del kontantkort har så liten surfmängd att det i princip kan räknas som utan surf.

Är det billigare med ett kontantkort utan surf?

Det beror på hur mycket du ringer och sms:ar. Kontantkort utan surf laddar du med ett saldo, och det är billigare om du bara ringer och sms:ar ibland. Ringer och sms:ar du mycket kan det dock bli billigare med fast pris, även om det ingår lite surf.

Vilket är bästa kontantkortet utan surf?

Halebops kontantkort GO med 0 GB är bäst just nu, enligt vår bedömning. Läs vår motivering högre upp på sidan.

Hur tankar jag ett kontantkort utan surf?

Du går in på operatörens app eller hemsida, letar upp den prisplan du vill ha, och tankar sedan kontantkortet med den summa du vill ha. Vill du tanka hos en ny operatör behöver du först ett startpaket för kontantkort.

Gäller kontantkort utan surf utomlands?

En del kontantkort gäller även utomlands, medan andra inte gör det. Det gäller även kontantkort utan surf. Kolla upp vad som gäller för just det kontantkortet som du är intresserad av.