Kontantkort till larm

Jämför alla kontantkort till larm och beställ hem ett startpaket gratis

Börja här
Surf

2

-
+
Fler val
Sortering

0 kontantkort hittades

Sortera på
Sortera på
Kontantkort Surf Giltighetstid Samtal SMS Ladda på
Inga kontantkort hittades. Välj en annan surfmängd för att se fler kontantkort.

Att tänka på med kontantkort till larm

Man installerar larm med kontantkort

Ett kontantkort är nödvändigt för att ett larm ska fungera. Precis som en mobiltelefon behöver larmet ett SIM-kort med möjlighet att ringa och SMS:a. Larmcentralen använder sig av samtal och sms för att meddela om exempelvis inbrott eller att larmet avaktiverats. Du kan i princip välja vilket kontantkort du vill men förhoppningsvis kommer larmet inte gå så ofta och du ska då välja ett kontantkort där du kan ladda på en billig prisplan. Vissa larm kräver kontantkort från en specifik operatör vilket du bör kolla upp innan du skaffar ett.

Kontantkort till larm fungerar som ett vanligt kontantkort

Att ha ett kontantkort till larm fungerar som ett vanligt kontantkort till mobil. Med hjälp av inställningarna på ditt larm kan du ställa in telefonnummer till de personer du vill att larmet ska ringa upp vid inbrott. Det kan vara dig själv, grannar, familj eller säkerhetsbolag. Dessutom kan ditt larm skicka sms till dina angivna telefonnummer vid mindre akuta händelser som exempelvis strömavbrott.

Att tänka på när du väljer kontantkort till ditt larm

  • Vissa larm kräver en specifik operatör - I teorin fungerar alla kontantkort till GSM larm förutsatt att det går att ringa och SMS:a från kontantkortet. Det finns dock vissa sorters larm som kräver att du skaffar ett kontantkort från en specifik operatör. När du jämför kontantkort till larm kan du välja att jämföra alla operatörer eller en särskild operatör om du redan vet vilket kontantkort du behöver till ditt larm. PIN-kod - Innan du placerar SIM-kortet i larmet ska du sätta det i en vanlig mobiltelefon och ta bort eventuell PIN-kod och telefonsvarare. Om kortet har en PIN-kod när det väl sitter i larmet kan larmpanelen inte kommunicera via SIM-kortet och då kommer larmet inte fungera som det ska.
  • Giltighetstid - De flesta kontantkort har en viss giltighetstid. Om du inte följer din operatörs riktlinjer för kontantkortets giltighetstid kommer kortet inaktiveras och ditt larm kan inte meddela dig om det händer något. Oftast måste du ladda på eller använda kontantkortet en gång per år för att det ska förbli aktivt.
  • Bra täckning - Du måste vara säker på att det finns täckning där du tänkt placera ditt larm. För att ditt larm ska fungera som det ska måste det finnas god täckning. Olika operatörer har olika bra täckning och för att vara säker på att ditt larm kommer fungera bör du ta reda på vilken operatör som har bäst täckning på den platsen.
  • Kontantkortets saldo - Kontrollera att det finns pengar på ditt kontantkort. När du väl skaffat ett kontantkort måste du självklart se till att det alltid finns pengar på det för att larmet ska fungera. Kontrollera saldo och ladda på kontantkortet gör du hos din operatör.
Hjälpte den här artikeln dig? JA NEJ

Vad är det du behöver hjälp med?

Ditt namn:

Din e-mailadress (om du vill ha svar):

Skicka