Hitta billigaste kontantkortet till surfplattan

Surfplattan blir allt mer populär, både för att surfa hemma och ta med sig på resan. För att kunna njuta fullt ut av din surfplatta gäller det att hitta det rätta kontantkortet, och till det bästa priset.

I vår tabell hittar du alla kontantkort som passar till Ipad och andra surfplattor. Du kan filtrera tabellen efter de olika faktorer som styr vilket kontantkort du behöver. Därefter är det bara att jämföra priserna på de olika alternativen. Lätt som en plätt!

Att tänka på när du jämför kontantkort till surfplatta

 • Välj rätt surfmängd. Välj ett kontantkort som motsvarar den surfmängd du använder. Är du osäker kan du alltid testa ett kontantkort först och sedan byta surfmängd till nästa månad om det inte räckte eller blev mycket surf över.
 • Välj lagom giltighetstid. Även giltighetstiden ska du anpassa efter hur du använder surfplattan. Vill du kunna variera hur mycket du laddar kontantkortet med varje månad? Eller vill du ladda en surfmängd som räcker i ett helt år eller halvår?
 • Kolla operatörens täckning. Kontantkort går bara att använda med operatörens eget nät. Därför bör du skaffa kontantkort hos en operatör som du vet har bra täckning där du kommer att använda surfplattan. Operatörernas täckningskartor är en bra vägledning där.
 • Skaffa rätt simkort. Har din surfplatta en simkortsplats ska alla operatörer ha simkort som passar. Detsamma gäller om du ska surfa trådlöst via en router som har plats för simkort. Men har du en surfplatta med e-sim behöver du skaffa kontantkort hos en operatör som erbjuder e-sim.

Vilket är bästa kontantkortet för surfplatta?

Hallons mobila bredband kontant är bäst enligt vår bedömning, vilket också skulle kunna passa till surfplattan. Det finns många olika surfmängder att välja mellan, och priserna är bland de lägsta på marknaden.

Vilket kontantkort som passar bäst just för dig beror dock helt på dina vanor och behov. Kolla in vår sida bästa kontantkortet för att få fler tips på vilka kontantkort som vi har korat till vinnare inom olika kategorier.

Kontantkort för mobilt bredband passar till surfplatta

Till en surfplatta behöver du bara surf. Därför är det ett kontantkort till mobilt bredband du ska köpa. Det innehåller i regel större surfmängder utan några samtal och sms.

Om det är fler än dig som ska använda det mobila bredbandet kan ni dela på ett kontantkort. Då behövs en router som du kan stoppa simkortet i. Sedan laddar du det simkortet med en kontantkortsplan som passar för er. Därefter är det bara att koppla upp din surfplatta och de andras enheter trådlöst mot internet.

Vilka kontantkort passar för Ipad?

Även för Ipad är det kontantkort till mobilt bredband du ska använda. Du väljer kontantkort på precis samma sätt som för andra surfplattor, det vill säga utifrån den surfmängd och täckning du behöver.

Något att tänka på är att nya Ipads ofta har e-sim. I det fallet behöver du skaffa kontantkort hos någon operatör som erbjuder e-sim för kontantkort.

Behövs dongel till kontantkort för surfplatta?

En dongel är ett modem i form av en USB-sticka. Det behövs om varken surfplattan eller routern du använder har plats för simkort.

Surfplattor har sällan en USB-port, så för att använda en dongel behövs även en router. Många routrar har inbyggt modem där du kan sätta simkortet. Men om din router inte har det kan du använda en dongel som modem.

Flera operatörer säljer både USB-modem och routrar. Du kan alltså köpa det i samband med att du beställer ditt kontantkort.

Är abonnemang eller kontantkort bäst för surfplatta?

Det beror på hur din användning ser ut. Använder du surfplattan då och då eller under vissa perioder är ett kontantkort det klart bästa. Då kan du tanka kontantkortet för den tid du behöver och slipper betala när du inte använder surfplattan.

Till exempel kan du ladda kontantkortet med surf för semestern när du använder surfplattan lite mer. När semestern sedan är slut behöver du inte fylla på kontantkortet på nytt.

Om du använder surfplattan väldigt mycket kan ett abonnemang vara billigare. Det kan till exempel vara om du använder surfplattan i stället för dator när du är hemma.

Fördelar med kontantkort till surfplatta

 • Ladda med surf för en bestämd period. Du bestämmer själv för hur lång tid du vill ladda kontantkortet. För ett abonnemang dras betalningen automatiskt varje månad på obestämd tid, tills du säger upp det.
 • Ingen bindningstid. Bindningstid innebär att du måste betala ett abonnemang under ett visst antal månader. Kontantkort har ingen bindningstid, utan du betalar bara när du själv väljer att ladda kortet.
 • Ändra surfmängd när du vill. Eftersom bindningstid saknas kan du byta kontantkort eller operatör när du vill, om din surfmängd inte passar dig längre.

Hur laddar jag min surfplatta med kontantkort?

Du kan ladda ditt kontantkort digitalt, antingen via operatörens hemsida eller deras app. När du laddar uppger du numret som är kopplat till simkortet du använder i surfplattan. Då har du tankat med surf som du kan använda.

Det går även att ladda kontantkort i operatörens butiker, eller hos någon av deras återförsäljare. Du kan också ladda kontantkortet via din internetbank.

Så beställer du kontantkort till surfplatta hos oss

 1. Välj kontantkort i tabellen.
 2. Klicka på Läs mer, så kommer du till operatörens hemsida.
 3. Beställ ett gratis startpaket för kontantkort.
 4. Sätt in simkortet i surfplattan eller routern och ladda det med prisplanen du vill ha.

Vanliga frågor om kontantkort till surfplatta

Hur hittar jag bästa kontantkortet till min surfplatta?

Bästa kontantkortet till surfplattan hittar du genom att jämföra olika alternativ. Utgå ifrån hur mycket surf du behöver, hur lång giltighetstid du vill ha och vilken operatör som har bäst täckning där du bor.

Hur mycket surf behöver jag till surfplattan?

Det beror på hur mycket du använder surfplattan. Om du surfar på den dagligen behövs det mer surf än om du bara använder den ibland. Jämför kontantkort för surfplatta utifrån den surfmängd du kommer att behöva.

Kan jag köpa surfplatta med kontantkort?

Många operatörer erbjuder både surfplattor och simkort, så där kan du köpa båda samtidigt. Kontantkort ingår dock inte i köpet av en surfplatta.

Vilket är bästa kontantkortet till Ipad?

Enligt vår bedömning är Hallons mobila bredband kontant ett bra och mycket prisvärt alternativ för surfplattor överlag, så det gäller även för Ipads.

Behövs en router för att surfa med surfplatta?

Om surfplattan saknar simkortsfack eller e-sim behöver du en router. Då stoppar du simkortet i routern och kopplar upp surfplattan trådlöst. Har surfplattan plats för simkort behövs ingen router om bara du ska använda kontantkortet.

När behövs en dongel till kontantkort för surfplatta?

Dongel är ett USB-modem som du behöver om varken surfplattan eller routern har inbyggt modem. Då sätter du simkortet som kontantkortet är laddat på i dongeln, och sätter sedan in den i routern.

Vilka kontantkort passar i en surfplatta?

Alla kontantkort för mobilt bredband passar i en surfplatta. När du beställer kontantkort hos en operatör får du ett trippelsimkort, så att du kan anpassa storleken efter vad din surfplatta har plats för. Har surfplattan ingen simkortsplats kan du i stället sätta in kortet i en router och koppla upp dig trådlöst.

Finns kontantkort för både sms och surfplatta?

Nej, kontantkort till surfplatta innehåller bara surf, inga sms. Eftersom det inte går att sms:a med surfplattan blir det onödigt dyrt att betala för sms när du bara kan använda surfen.