Jämför priser på kontantkort till mobilen

Vill du ha koll på vilka pengar du lägger på mobilanvändandet? Då är kontantkort den rätta lösningen för dig.

När du väljer kontantkort ska du utgå från hur du använder din mobiltelefon. Surfar du mycket i mobilen? Då ska du välja ett kontantkort där en lagom mängd data ingår. Använder du främst telefonen till att ringa och sms:a? Då ska du i stället överväga ett kontantkort med fria samtal och sms.

Oavsett vad du är ute efter kan du hitta det billigaste alternativet med hjälp av vår tabell. Där får du all den information du behöver för att välja det rätta kontantkortet. När du hittat ett kort som passar dig kan du enkelt klicka dig vidare till operatörens hemsida för att beställa kontantkortet.

Så får du ett billigt kontantkort till din mobiltelefon

 • Utgå från surfmängd. Börja fundera på hur mycket surf du behöver. Det är främst detta som skiljer kontantkorten åt.
 • Välj rätt antal samtal och sms. Fria samtal och sms lönar sig om du ringer och sms:ar mycket. I andra fall kan begränsat antal samtal och minuter kanske räcka.
 • Jämför dina alternativ. När du kommit fram till vad kontantkortet ska innehålla, gäller det att hitta det bästa priset. Jämför vad olika operatörer har för priser på sina kontantkort som stämmer in på dina kriterier.

Välj kontantkort efter hur mycket surf du vill ha

Kärnan i att välja kontantkort är att utgå från den surfmängd du behöver. Det är nämligen surfmängden som främst avgör priset på kontantkortet. 

Ju mer surf du vill ha, desto mer kommer kontantkortet att kosta. Men priset för samma mängd surf kan skilja sig åt mellan olika operatörer. Det är det som är fördelen med att jämföra kontantkort hos flera operatörer samtidigt. Då ser du lätt var du får surfen du behöver till det lägsta priset.

Tänk på! Jämför även operatörernas täckning i 3G och 4G. Den är viktig för att du ska kunna använda kontantkortet till bra hastigheter.

Men om du inte vill ha någon surf alls? Även då är det en viktig faktor att ha i åtanke. För att hålla nere kostnaden bör du nämligen inte betala för mer surf än nödvändigt. Välj därför ett kontantkort med mindre surfmängd, som ändå innehåller de samtal och sms som du behöver.

Finns kontantkort till mobilen utan surf?

Ja, det finns kontantkort till mobilen som är helt utan surf. Vill du bara kunna ringa och sms:a kan ett kontantkort utan surf vara ett passande alternativ.

Du kan även skaffa ett kontantkort med lite surf. Det kan löna sig ifall du ringer och sms:ar så pass mycket att du vill ha fria samtal och sms. Det finns nämligen sällan hos kontantkort som är utan surf, utan där är samtalen och sms:en begränsade.

Giltighetstiden avgör hur ofta du behöver ladda kontantkortet

De flesta kontantkort laddar du för 30 dagar. Det har då i princip samma upplägg som ett mobilabonnemang. Skillnaden är att du själv måste fylla på kontantkortet igen när de 30 dagarna har gått. Du kan dock välja automatisk påfyllning hos en del operatörer.

Vill du ladda kortet mer sällan kan du välja kontantkort med längre giltighetstid. Vanliga lösningar är 183 och 365 dagars giltighet. I regel får du ändå en ny surfmängd varje månad, men du behöver inte själv ladda kontantkortet under giltighetstiden.

Det finns även kortare giltighetstider, på en vecka eller enstaka dagar. Det passar främst om du behöver surf tillfälligt. I längden blir det dyrt att fylla på kontantkortet så pass ofta.

Finns det kontantkort till mobilen utan giltighetstid?

Ja, på sätt och vis finns det kontantkort till mobilen utan giltighetstid. Mer exakt handlar det om kontantkort som är utan tidsbegränsning. I stället för att köpa en viss mängd surf, samtal och sms laddar du då en summa pengar på kortet, som du använder upp enligt en prislista hos operatören.

Dock gäller inte heller ett sådant kontantkort på helt obestämd tid. Fyller du inte på med en ny laddning på 12 månader slutar kontantkortet att gälla, och du måste beställa ett nytt simkort.

Har kontantkort för mobilen fast pris?

Ja, de flesta kontantkort har fast pris. Det innebär att du betalar en viss summa för att få tillgång till ett visst antal samtal, sms och gigabyte surf.

Men det finns även kontantkort för mobilen med rörligt pris. Då betalar du i stället för varje samtal och sms du använder, och ibland även för surf. En del operatörer tar betalt per minut för telefonsamtal.

Kan jag använda kontantkort till mobilen utomlands?

Det varierar beroende på kontantkort. En del gäller bara i Sverige, medan andra går att använda även i andra länder. Kolla upp vad som gäller hos just den operatör som intresserar dig.

Att ringa och sms:a kostar inget extra inom EU. Där gäller fri roaming, så länge kontantkortet är giltigt i utlandet. En del operatörer erbjuder också samma priser som hemma i ytterligare några länder, exempelvis USA eller Thailand.

Även när det gäller surf kan lösningarna variera mellan operatörer. En del låter dig ta med hela surfmängden utomlands, medan andra begränsar hur många gigabyte du kan använda utanför Sverige.

Kan jag köpa en mobil med kontantkort?

Du kan köpa både mobiltelefon och kontantkort hos många operatörer. Dessvärre är det sällan som operatörerna har särskilda erbjudanden för den som köper kontantkortet tillsammans med mobilen. Sådana erbjudanden gäller i regel bara för mobilabonnemang.

Förut var det vanligt att mobiler som operatörerna säljer var låsta till den operatörens kontantkort och abonnemang. Det är de dock sällan längre. Skulle du ändå har en operatörslåst mobil är det gratis att låsa upp den om du vill byta kontantkort.

Vilka kontantkort passar till Iphone?

Alla kontantkort passar till Iphone, så länge telefonen har plats för någon typ av simkort. Till de flesta senare modellerna av iPhone behöver du ett simkort i storleken nano. På Apples hemsida kan du se vilket simkort som krävs till din iPhone.

Det finns också Iphone med e-sim. Då behövs ingen simkortsplats, utan du laddar ditt kontantkort på det inbyggda simkortet i telefonen. I det fallet behöver du även skaffa kontantkort hos en operatör som har stöd för e-sim.

Vilket kontantkort är bra till mobil för barn?

Ska du skaffa kontantkort till ditt barns mobil finns det flera saker som är bra att tänka på. Till exempel är det bra om kontantkortet har fria samtal och sms, så att barnet alltid kan nå dig.

När det gäller surfen kan du anpassa det efter de aktiviteter som ditt barn gör på internet. Det behövs mer surf om barnet spelar spel eller streamar video på sin mobiltelefon. Om ditt barn knappt surfar alls på mobilen räcker det med en lägre mängd surf.

Hur köper jag kontantkort till mobilen?

Du köper kontantkort på operatörens hemsida. När du hittat det kontantkort du vill ha kan du enkelt klicka dig vidare från vår tabell till sidan där du beställer kortet.

Vid köpet ska du uppge personnummer samt om du vill behålla ditt gamla mobilnummer eller om du vill ha ett helt nytt nummer.

Det går också att köpa kontantkort hos en återförsäljare. Då får du dock betala även för simkortet. Därför rekommenderar vi att du beställer på nätet, där simkortet är gratis.

Så beställer du ett nytt kontantkort

 1. Välj det kontantkort du vill ha. Efter att ha jämfört kontantkort i tabellen kan du förhoppningsvis komma fram till vilket du vill använda till din mobil.
 2. Klicka dig vidare till operatören. Knappen ”Läs mer” för dig vidare till operatörens information om deras kontantkort. Därifrån kan du göra din beställning.
 3. Beställ ett gratis startpaket. Första gången du köper kontantkort hos en operatör behöver du ett simkort från dem. Det kan du beställa helt gratis. Så länge du beställer simkortet på nätet betalar du ingenting för det.
 4. Ladda kontantkortet. När du fått simkortet och låst upp det om det behövs, är det fritt fram att ladda det med den prisplan du vill ha. 

Hur laddar jag kontantkortet på min mobil?

Du laddar enklast ditt kontantkort via operatörens app eller på deras hemsida. Då väljer du bara ditt nummer och vilken prisplan du vill ladda kortet med. 

Det går även att ladda sitt kontantkort i operatörernas fysiska butiker, alternativt hos återförsäljare.

Kan jag köpa kontantkort till mobilen utan registrering?

Kontantkort som är köpta efter den 1 augusti 2022 måste registreras innan du får använda tjänsten. När du köper kontantkort direkt via operatören är det i regel redan registrerat. Köper du det däremot hos en återförsäljare är det inte registrerat.

Det finns många fördelar med att registrera sitt kontantkort, och dessa kan du läsa mer om här nedanför.

Fördelar med att registrera kontantkortet till mobilen

 • Behåll numret om mobilen försvinner. Du kan behålla både mobilnummer och laddning om du skulle tappa bort mobiltelefonen. Det kan du inte om kortet är oregistrerat.
 • Använd mobilen utomlands. Kontantkort måste vara registrerade för att kunna användas utanför Sverige.
 • Eget konto hos operatören. Du får ett eget konto hos operatören där du kan fylla på kontantkortet, kolla saldo och göra ändringar.
 • Fler förmåner. Operatörerna erbjuder ofta förmåner för den som registrerar sitt kontantkort hos dem. Det kan till exempel vara bonusladdningar eller erbjudanden på operatörens andra tjänster.

Vanliga frågor om kontantkort till mobil

Finns det fortfarande kontantkort till mobilen?

Ja, kontantkort till mobilen finns fortfarande och kan för många vara ett bättre alternativ till mobilabonnemang.

Hur fungerar kontantkort till mobilen?

Kontantkort till mobilen fungerar så att du betalar ett fast pris för en viss mängd surf, samtal och sms, som du kan använda inom en viss period. Det finns också kontantkort med rörliga priser där du laddar kortet med en viss summa pengar.

Vilket är det bästa kontantkortet för mobilen?

Comviq Fastpris 20 GB är det bästa kontantkortet för mobilen just nu, enligt våra rekommendationer.

Kan jag beställa ett kontantkort till mobilen gratis?

Ja, du kan beställa ett kontantkort gratis på operatörens hemsida. Dock måste du ladda kortet med en prisplan för att börja använda det. Prisplanen måste du betala för.

Var kan jag köpa kontantkort till mobil?

Du kan köpa kontantkort på operatörens hemsida. Det går även att köpa hos återförsäljare, såsom Pressbyrån eller Coop.

Ska jag skaffa kontantkort eller abonnemang till mobilen?

Kontantkort passar dig om du inte vill ha någon bindningstid och vill ha bra koll på dina kostnader för surf, samtal och sms. Ett mobilabonnemang kan passa bättre om du vill slippa ladda kontantkortet på egen hand.

Hur gör jag för att fylla på kontantkortet på mobilen?

Du fyller på ditt kontantkort via operatörens app, på deras hemsida eller i butik.

Kan jag skaffa kontantkort till mobilen med betalningsanmärkning?

Ja, har du betalningsanmärkning kan du ändå skaffa kontantkort till mobilen. Till skillnad från mobilabonnemang binder du inte upp dig till något, så därför påverkar inte betalningsanmärkningen dina möjligheter.

Kan man spåra en mobil med kontantkort?

Ja, eftersom det nu finns krav på att registrera sitt kontantkort innan det tas i bruk kommer en mobil med kontantkort kunna spåras.