Finns det kontantkort med fri surf?

Ja, det finns kontantkort med fri surf. Hos Halebop kan du nu välja obegränsad surf i 1, 3 eller 7 dagar. Comviq erbjuder en så kallad surf boost där du kan välja att surfa obegränsat i 24 timmar, 72 timmar eller en vecka. Hos Comviq hittar du även mobilt bredband kontant med obegränsad surf, vilket annars är ytterst ovanligt.

Det finns även kontantkort med mycket hög surf, upp till 200 GB. För de flesta räcker det gott och väl för hela månaden.

Hur hittar jag det bästa kontantkortet med fri surf?

För att hitta det bästa kontantkortet med fri surf måste du jämföra operatörernas erbjudanden, gärna med hjälp av tabellen högst upp på den här sidan.

Det du ska tänka på är att kontantkortet så klart även ska matcha med dina övriga krav. Surfen är inte allt. Du måste även se till så att operatören har god täckning där du bor, att supporten motsvarar dina behov och att du får den mängd samtal och sms du behöver. I dag finns det många kontantkort som inkluderar både fria samtal och sms.

Vilket kontantkort ger mest surf för pengarna?

Vilka kontantkort som ger mest surf för pengarna kan du se i tabellen ovan. Ett billigt kontantkort är förstås helt klart att föredra, men tänk på att det inte alltid behöver vara det bästa alternativet just för dig. Du ska fundera på vad du faktiskt får på köpet, och i bland kan det ju faktiskt vara värt att lägga några kronor extra för att få stabil täckning, tillgång till omfattande support och ett stort utbud av olika kontantkortslösningar.

Vilket är det billigaste kontantkortet med fri surf?

Comviq Fri surf är det billigaste kontantkortet med fri surf just nu (kontrollerat 2024-07-21). Ladda på från 59 kr/mån.

Läs mer & beställ hos Comviq

Får jag ta med all surf på resor till länder inom EU/EES?

Nej, det är sällan som du får ta med all surf på kontantkortet på resor inom EU/EES. De flesta operatörer har en gräns för vilken surfmängd du får ta med dig utomlands. Många kontantkort fungerar faktiskt bara i Sverige, men hos vissa operatörer kan du köpa särskilda kontantkort som är anpassade för dig som reser mycket.

Tips! Ta reda på om ditt kontantkort gäller utomlands innan du reser.

Inom EU och EES gäller fri roaming. Det innebär att mobilkunder kan ringa och sms:a precis som hemma när de reser, utan någon extra kostnad. Surf ingår dock inte i fri roaming. Operatörerna bestämmer själva hur mycket surf du får ta med dig när du reser utomlands.

Efter brexit omfattas inte längre Storbritannien och Gibraltar av roaming-avtalet, men även i detta fall är det upp till operatörerna själva att bestämma vad som gäller så kolla med din operatör för säkerhets skull.

Finns kontantkort till mobilt bredband med fri surf?

Ja, Comviq erbjuder mobilt bredband kontant med fri surf i 30 dagar. Du beställer enkelt via Comviqs hemsida eller hos en återförsäljare.

Comviq mobilt bredband kontant med fri surf
  • Bra täckning över hela Sverige
  • Mycket surf för pengarna
  • Passar lika bra hemma som på husvagnssemestern

Vanliga frågor om kontantkort med fri surf

Finns det kontantkort med fri surf?

Ja det finns kontantkort med fri surf, men det är  fortfarande inte så vanligt. Comviq erbjuder mobilat bredband kontant med fri surf och Halebop har precis utökat laddninsgsalternativen med obegränsad surf i 30 dagar.

Behöver jag fri surf?

Det beror på hur mycket du surfar. De flesta klarar sig med 100 GB om de inte använder telefonen till att streama ovanligt mycket film och serier. Om du inte vet hur mycket du förbrukar i dagsläget kan du testa ett kontantkort med en viss surfmängd och se om det räcker, och därefter uppgradera eller nedgradera.

Hur mycket surf får jag använda utomlands?

Hur mycket surf du får använda utomlands beror på ditt avtal. Inom EU brukar det finnas en särskild surfpott som är en viss procent av din totala surf. Utanför EU erbjuder ingen operatör kostnadsfri surf i dagsläget. Då får du i stället betala kostnaderna för roaming.

Är ett kontantkort med fri surf billigare än ett abonnemang?

Nej, kontantkort med fri surf är inte billigare än de obegränsade mobilabonnemangen. Snarare tvärtom.

Kan jag surfa fritt med kontantkort i ett år?

Nej, ingen operatör låter dig surfa helt fritt under så lång tid som ett år.