Hur lång giltighetstid har kontantkort?

De flesta operatörer har 12 månaders giltighetstid efter att du senast laddade kontantkortet. Det innebär att du måste ladda ditt kontantkort minst en gång om året för att det ska fortsätta gälla. För vissa operatörer räcker det att du använder kontantkortet med utgående trafik (samtal, SMS eller surf) minst en gång per år.

Ett kontantkort kan även ha en viss giltighetstid i form av att du har ett visst antal dagar på dig att förbruka de pengar du laddat på, generellt 30 eller 31 dagar. Det innebär alltså att du har en månad på dig att använda den datamängd, samtal och sms som ingår. Det du inte har förbrukat när giltighetstiden är slut går du miste om, och det är därför ännu viktigare att du väljer ett kontantkort anpassat efter dina vanor.

Kontantkortet upphör om du inte använt det på 12 månader

Om du inte använt eller laddat ditt kontantkort på 12 månader kommer det att pausas i 1 månad. Under denna pausmånad påminner din operatör dig via SMS att kontantkortet snart förfaller. Efter denna pausmånad upphör kontantkortet att gälla och du kan inte längre återuppta numret.

Tips! Använd eller ladda på ditt kontantkort en gång per år om du vill behålla ditt telefonnummer och möjligheten att börja använda kontantkortet igen.

Pengarna du betalat in försvinner när giltighetstiden går ut

Det går inte att kräva tillbaka pengar du laddat på kontantkortet efter det att giltighetstiden har gått ut. Tänk på att enbart ladda kontantkortet med så mycket du faktiskt kommer förbruka och att använda kontantkortet minst en gång per år för att det inte ska upphöra att gälla.

Har du registrerat ditt kontantkort och har outnyttjad samtalspott kan du i de flesta fall kontakta din operatör och få pengarna tillbaka, förutsatt att du gör det innan din giltighetstid gått ut.

Hur ser jag hur lång giltighetstid mitt kontantkort har?

Du hittar i regel all information om ditt kontantkort i operatörens app eller genom att logga in på Mina sidor på operatörens hemsida. Där bör du bland annat se när du senast fyllde på saldot och hur lång giltighetstid du har kvar på kortet.

Hittar du inte informationen du söker i appen eller på Mina sidor kan du alltid höra av dig till operatören.