Ladda kontantkort

Hur du laddar ett kontantkort kan variera beroende på vilken operatör det gäller, men oavsett går det i regel både snabbt och lätt. På den här sidan berättar vi var och hur du laddar kontantkort, och hur ofta du måste ladda kortet för att hålla det aktivt.

Var kan jag ladda kontantkort?

Du kan ofta välja mellan att ladda kontantkortet på operatörens hemsida via ditt eget konto, i operatörens app eller till och med direkt via din internetbank. Vissa operatörer erbjuder värdebevis för kontantkort i olika mataffärer, på bensinstationer eller i deras fysiska butiker. Du kan i de allra flesta fall räkna med att få utförliga instruktioner om hur du gör för att tanka på.

Hur laddar jag kontantkortet?

Du har ofta flera olika laddningsalternativ att välja mellan, till exempel om du vill ha fast eller rörlig prisplan, hur mycket surf som ska ingå och om du vill kunna ringa billigare till utlandet. Men eftersom det rör sig om ett kontantkort behöver du inte oroa dig för att välja ”fel” – nästa månad kan du bara göra ett nytt val.

Hos oss kan du snabbt och enkelt jämföra kontantkort för att hitta ett alternativ som passar bäst för just dina behov och önskemål.

Måste man fylla på kontantkort?

Om du vet att du inte kommer använda mobilen under en viss period måste du inte fylla på kontantkortet, men då kommer du alltså inte kunna ringa, skicka sms eller surfa alls under den perioden. Något som är viktigt att tänka på är dock att de flesta operatörer kräver att du laddar kontantkortet minst en gång om året för att det ska hållas aktivt.

Kontantkortet har med andra ord 12 månaders giltighetstid. Vissa operatörer kräver bara att du använder kontantkortet för utgående trafik minst en gång om året. 

Tips! Vet du inte hur mycket pengar du har kvar på kontantkortet, och är osäker på hur du kollar upp det? På vår sida Hur kollar jag saldot på mitt kontantkort? berättar vi hur du går till väga.

Men du kan även ha ett visst antal dagar på dig att använda den surf, samtal och sms du har laddat kontantkortet med. Ofta är det 30 eller 31 dagar som gäller. Det som inte är förbrukat när dessa 30 eller 31 dagar har gått går du tyvärr miste om. Försök därför välja ett kontantkort som speglar din faktiska förbrukning.

Måste man ladda kontantkort för att ta emot samtal?

Är du ny kontantkortskund måste du i regel ladda kontantkortet en första gång för att aktivera det, även om du bara planerar att ta emot samtal och inte ringa själv.

Sedan ska du dock kunna ta emot samtal och sms även om det inte finns något saldo på kontantkortet. Men som vi nämnde tidigare gäller det att komma ihåg att ladda kortet minst en gång var tolfte månad för att det inte ska avaktiveras.