Behålla nummer vid byte av kontantkort

Du kan behålla ditt nummer när du byter kontantkort. När du byter från en operatör till en annan kontaktar denne din gamla operatör och meddelar att du önskar att flytta ditt nummer. Den operatör du flyttar från får inte ta ut någon avgift för detta och det är oftast kostnadsfritt hos den operatör du flyttar till. Många operatörer erbjuder dessutom en bonus när du tar med ditt gamla nummer.

Hitta det billigaste kontantkortet
Surf
0 GB
0 GB 150 GB

Kontrollera uppgifter hos din tidigare operatör innan flytten

För att flytten av ditt gamla nummer ska kunna genomföras måste du:

  • Kontrollera att det mobilnummer och personnummer du angivit är samma som det du registrerat hos din tidigare operatör. Du måste själv vara registrerad som ägare på det numret (kontantkort/mobilabonnemang) du vill flytta.
     
  • Se till att du inte har någon bindningstid kvar hos din tidigare operatör. Om du har bindningstid kvar måste du begära en slutfaktura från din operatör. Läs mer om att avsluta ett mobilabonnemang i förtid.
  • Kontrollera att du inte har några obetalda fakturor hos den operatör du flyttar från.

Många operatörer erbjuder en bonus vid flytt av nummer

Många operatörer erbjuder en bonus på upp till 200 kronor att ringa, sms:a eller surfa för när du flyttar över ditt gamla mobilnummer. Det kan därför vara en bra idé att behålla ditt nummer när du byter kontantkort.