Ska jag välja kontantkort eller abonnemang?

Välj kontantkort eller mobilabonnemang beroende på hur du planerar att använda din mobiltelefon eller surfplatta. Med kontantkort behöver du aldrig oroa dig för att din månadskostnad ska bli mer än du räknat med. Mobilabonnemang är mer bekvämt och du kan försäkra dig om att din telefon går att använda utan att du måste ladda på den varje månad.

Kontantkort för dig som inte vill binda upp dig

Att ha ett kontantkort till din mobiltelefon innebär att du betalar kostnaden för mobilsamtal, sms och datatrafik i förskott genom att ladda kontantkortet med pengar. Så länge det finns pengar på ditt kontantkort kan du ringa, smsa och surfa med din mobiltelefon. När pengarna på kontantkortet tar slut måste du ladda på det på nytt för att kunna använda din mobiltelefon. Ett kontantkort behöver du aldrig säga upp utan du slutar helt enkelt att använda det när du vill.

Kontantkort passar bäst för dig som:

  • Inte vill binda upp dig på en lång bindningstid hos din operatör.
  • Vill ha full koll på dina utgifter för samtal, sms och datatrafik.
  • Är under 18 år eller har betalningsanmärkningar och därför inte kan teckna ett mobilabonnemang.

Vissa kontantkort passar bättre för dig som ringer mycket samtal och andra för dig som surfar mycket. För att hitta det bästa kontantkortet för dig föreslår vi att du jämför kontantkort och väljer en operatör som passar dina vanor.

Hitta det bästa kontantkortet för dig

Mobilabonnemang om du föredrar bekvämlighet

Med mobilabonnemang slipper du ladda på pengar eller oroa dig för att du plötsligt inte kan använda din mobiltelefon. När du skaffar mobilabonnemang ingår du ett avtal med din operatör om att du ska betala en viss kostnad varje månad. Du har ofta en bestämd mängd samtal, sms och datatrafik som ingår i ditt mobilabonnemang och du betalar en månadskostnad för det oavsett om du använt din mobiltelefon eller inte.

Få rabatt på din mobiltelefon när du köper mobilabonnemang

Vill du köpa en ny mobiltelefon kan det även vara fördelaktigt att göra det i samband med att du tecknar ett mobilabonnemang. Många mobiloperatörer subventionerar kostnaden för mobiltelefonen då du tecknar ett mobilabonnemang och det blir därför billigare att köpa mobiltelefonen. Med mobilabonnemang kan du vanligtvis använda din mobiltelefon utomlands och till att ringa utlandssamtal, något som inte är självklart att du kan göra med ett kontantkort.