Betala med fast pris utan abonnemang

Att för en fast summa få den surf, samtal och sms du behöver för en månad är något många uppskattar hos ett abonnemang. Men visste du att du kan få exakt samma upplägg med ett kontantkort?

Med kontantkort med fast pris betalar du bara pengar när du laddar kortet. Du behöver inte betala något när du ringer samtal eller för varje minut du pratar.

Att inte ladda kontantkortet med pengar förhindrar också betalsamtal och sms. Då dras pengar från saldo, men med fast pris behöver du inget saldo på mobilen.

Du kan alltså få mycket av det enkla och trygga med ett abonnemang, samtidigt som du har den större flexibiliteten hos ett kontantkort.

Fördelar med kontantkort med fast pris

  • Inga start- eller minutavgifter. Samtal du ringer kostar ingenting extra per minut eller samtal, till skillnad från när du ringer med rörligt pris.
  • Ring och sms:a fritt. De flesta kontantkort med fast pris har fria samtal och sms. Du kan alltså kontakta nära och kära hur mycket du vill, utan att behöva tänka på kostnaderna.
  • Undvik oväntade kostnader. Laddar du bara med fast pris finns inget saldo med pengar på kontantkortet. Då riskerar du inte att pengar för samtal och sms dras från saldot när kontantkortets laddning tar slut.
  • Ingen bindningstid. Med fast pris får du samma upplägg som med ett abonnemang, men utan att binda upp dig till operatören. I stället kan du välja själv när du vill ladda ditt kontantkort eller när du vill byta till en annan prisplan.

Hur laddar jag mitt kontantkort med fast pris?

Du kan ladda ditt kontantkort genom att välja prisplan i tabellen här ovanför. Då kan du sedan gå vidare till operatörens hemsida och ladda kontantkortet där.

Är det första gången du köper kontantkort hos operatören behöver du först beställa ett simkort. Det gör du gratis via deras hemsida. När du sedan fått hem simkortet kan du ladda det med det kontantkort du vill ha.

Många operatörer erbjuder även en app där du kan ladda ditt kontantkort. Det går också att göra i butik, hos återförsäljare eller via internetbanken.

Så laddar du kontantkort med fast pris för första gången

  1. Välj kontantkort i tabellen ovan.
  2. Klicka på ”Läs mer” och gå till operatörens webbplats.
  3. Beställ ett gratis startpaket för kontantkort.
  4. Ladda kontantkortet med valfri prisplan.

Vad ingår i ett kontantkort med fast pris?

I ett kontantkort till mobilen ingår en viss mängd surf, samtal och sms i det fasta priset. Vanligtvis är samtalen och sms:en fria, i stället för att vara begränsade till ett visst antal.

Det finns också kontantkort till mobilt bredband. Där ingår det bara surf och inga samtal och sms.

Den surf som ingår kan vara olika stor. Där ska du välja ett kontantkort med den surfmängd som stämmer ihop med hur mycket du brukar surfa.

Kan jag ringa till fast pris med kontantkortet utomlands?

Priserna för att ringa utomlands varierar beroende på vilken operatör och vilket kontantkort du har.

I regel kan du inte ringa till utlandet från Sverige till fast pris. I stället måste du ha ett saldo för att kunna ringa till rörligt pris. Vissa operatörer erbjuder dock kontantkort som innehåller utlandsminuter, som du inte behöver betala extra för.

Reser du själv utomlands kan du ringa till samma kostnader som hemma inom EU och EES, så länge kontantkortet fungerar i utlandet. Dessa samtal ska därmed ingå i ditt fasta pris. Utanför EU gäller inte fast pris, utan operatörernas särskilda prislistor för landet.

Vilket kontantkort med fast pris är billigast?

Det beror främst på vilken surfmängd du behöver. Fasta priser på kontantkort avgörs nämligen utifrån hur mycket surf som ingår.

Det billigaste kontantkortet får du genom att jämföra alternativ som har den surfmängd du behöver. Fundera därför på hur mycket du surfar per månad. Titta sedan på vilka erbjudanden som stämmer in på den mängden.

Att välja första bästa kontantkort med lägst kostnad behöver inte vara det billigaste, om det innehåller mindre surf än du behöver. Om surfen tar slut är det relativt dyrt att fylla på med extra surf. Då är det bättre att hitta rätt surfmängd från början.

Vilka operatörer erbjuder kontantkort till fast pris till mobil?

Fast pris till mobil går att hitta hos i princip alla operatörer med kontantkort. Oftast har operatörerna flera kategorier för sina kontantkortsladdningar, varav en brukar kallas för Fastpris.

Vanliga frågor om kontantkort med fast pris

Vad är ett kontantkort med fast pris?

Ett kontantkort med fast pris är ett kontantkort du betalar vid ett tillfälle, för att sedan kunna surfa, ringa och sms:a under en viss period. I regel ingår en bestämd surfmängd och fritt antal samtal och sms.

Varför ska jag välja kontantkort med fast pris?

Med fast pris får du mer kontroll över dina kostnader. Oavsett hur mycket du ringer, sms:ar och surfar betalar du bara vid laddningstillfället, och utan ett saldo dras inga extra pengar när laddningsperioden är slut.

Vilka operatörer har kontantkort med fast pris?

De flesta operatörer har kontantkort med fast pris. Telenor, Comviq, Telia, Halebop och Hallon erbjuder alla kontantkort till fasta priser.

Vad kostar kontantkort med fast pris till mobil?

Kostnaden för kontantkort till mobil beror helt på vad du vill ska ingå. Framför allt är det surfmängden som påverkar vilket det fasta priset är.

Hur tankar jag kontantkortet med fast pris?

Du tankar kontantkort med fast pris hos den operatör du har valt. Via hemsidan, via app eller i butik är några sätt som du kan ladda kontantkortet.

Kan jag byta mellan fast pris och rörligt pris?

Ja, du kan när som helst välja att byta prisplan till rörligt saldo eller fast pris, eftersom det inte finns någon bindningstid på kontantkort. Din gamla laddning fortsätter dock gälla hela giltighetstiden.