Telenors kontantkort är ett bra alternativ för globetrottern

Telenor är en av Sveriges största teleoperatörer som erbjuder generösa och smidiga kontantkortslösningar. 

Hos Telenor kan du välja mellan ett brett utbud av kontantkort, med generösa alternativ till konkurrenskraftiga lösningar. Nätet lever också upp till förväntningarna och täcker 99,9 procent av den svenska befolkningen.

Telenor erbjuder sina kunder mycket surf utan att vara alltför dyra, och tar surfen slut är det möjligt att ladda på ny utan att behöva ladda på fler samtal eller sms.  Startpaketet beställer du gratis på hemsidan, och sedan laddar du enkelt på ditt kontantkort från Telenor på laddningssidan eller i appen Telenor Ladda. 

Tyvärr erbjuder inte Telenor några anpassade erbjudanden för ungdomar under 18 år, studenter eller personer över 55. Men däremot finns det kontantkortslösningar för att underlätta din mobilanvändning utomlands.

Fördelar

 • Du slipper bindningstiden med Telenor
 • Ring, smsa och surfa utan extra kostnad i hela EU/EES

Nackdelar

 • Det är lång väntetid hos Telenors kundtjänst

Telenor erbjuder prisvärda kontantkort

Priserna på Telenors kontantkort ligger på konkurrenskraftiga nivåer och är billigare än hos flera andra stora operatörer. Kontantkorten kommer i flera olika former, och du kan välja mellan lösningar med fast eller rörligt pris och specialanpassade kontantkort att använda när du är utomlands. 

Tyvärr erbjuds det inga reducerade eller specialanpassade priser för ungdomar under 18 år, studenter eller personer över 55 år.

Har Telenors kontantkort stöd för 5G?

Nej Telenors kontantkort har i dagsläget inte stöd för 5G. Däremot ingår 5G i Telenors mobilabonnemang med 30 GB, 75 GB eller obegränsad surf. Det finns ingen information på Telenors hemsida som tyder på att kontantkorten kommer uppdateras med 5G-stöd inom en snar framtid, så det återstår helt enkelt att se om, och i så fall när, det kan tänkas ske.

Du kan köpa kontantkort från Telenor på nätet, i butik eller hos en återförsäljare

Kontantkorten från Telenor köper du online på laddningssidan eller direkt i appen Telenor Ladda. Du kan också köpa ditt nya kontantkort direkt i en fysisk Telenorbutik eller hos någon av Telenors återförsäljare som utgörs av bland andra Pressbyrån och Ica. 

Startpaketet beställer du gratis från hemsidan.

Telenor har bra täckning

Telenors nät täcker 99,9 procent av Sveriges befolkning, så det kan ju med andra ord inte bli så mycket bättre. För att få en bättre överblick av Telenors täckning kan du spana täckningskartan på hemsidan.

 • Mobilnät Telenor
 • Täckning 99%
 • Normalhastighet 10-40 Mbit/s

Smidigt att ladda kontantkort från Telenor

Kontantkortet från Telenor laddar du lättast på laddningssidan online eller genom appen Telenor Ladda. Behöver du extra surf kan du ladda på det genom Telenor Surf. För att se saldo går du in i appen, loggar in på ditt Telenor Ladda – konto eller knappar in *121# och avslutar med ett tryck på samtalsluren på din telefon.

 • Dela surf
 • Spara oanvänd surf
 • Surfa inom EU

Telenor har en hyfsad kundtjänst

Kundtjänsten hos Telenor består av direkt service i en av Telenors butiker, telefontjänst, mejl och Mitt Telenor. 

På Telenors hemsida finns också Frågor & svar-sektioner där kunderna snabbt kan få hjälp. 

Tyvärr har Telenors kundtjänst via telefon fått stark kritik för deras långa väntetider och minskade öppettider.

 • Chat
 • E-post
 • Facebook
 • Telefon

Vanliga frågor om Telenors kontantkort

Vad kostar det att beställa kontantkort från Telenor?

Du beställer ett kostnadsfritt startpaket på Telenors hemsida och får då hem ett simkort. Sedan laddar du ditt nya kontantkort med önskad surfmängd och betalar enligt prisplanen.

Fungerar Telenors kontantkort utomlands?

Ja, med Telenors kontantkort ringer, sms:ar och surfar du precis som vanligt i hela EU/EES.

Hur tankar man kontantkort från Telenor?

Du tankar enkelt Telenors kontantkort på sidan Ladda kontantkort eller via appen Telenor Ladda.

Var kan man köpa kontantkort från Telenor?

Du kan köpa Telenors kontantkort på Telenors hemsida, i någon av Telenors fysiska butiker eller hos en återförsäljare som till exempel Ica eller Pressbyrån.

Hur ser jag mitt saldo hos Telenor?

Du kan se ditt saldo hos Telenor genom att logga in på ditt Telenor Ladda-konto, i appen Telenor Ladda eller knappa in *121# och samtalslur på din mobil.

Hur lång giltighetstid har Telenors kontantkort?

Om du inte har laddat ditt kontantkort på ett år avslutas det automatiskt. På Telenors supportsida hittar du information om giltighetstiden för olika laddningar.

Filip Svensson
Filip Svensson Telekomskribent filip.svensson@kontantkort.se