Apples logga på husfasad mot rosa himmel.Enligt analytikern Ming-Chi Kuo håller Apple just nu på att utveckla vikbara enheter. Men det dröjer förmodligen till 2025 innan vi få se några färdiga produkter. Foto: askarim/Shutterstock.com

Lanseringar

Spekulationerna kring Apples planer på vikbara enheter har florerat länge ute på marknaden, men några faktiska produkter har hittills inte sett dagens ljus. Men enligt analytikern Ming-Chi Kuo testar tillverkaren nu aktivt ett par enheter med vikbar skärm. Det lär dock dröja ett par år innan vi får se dessa enheter på marknaden, skriver Ny Teknik.

Under flera år har det spekulerats i Apples eventuella utveckling av enheter med vikbara skärmar, men än så länge har inga färdiga produkter nått marknaden. Detta trots att konkurrenter som Samsung och Huawei har varit flitiga med sitt vikbara segment.

Men nu meddelar den välkända analytikern Ming-Chi Kuo att Apple aktivt håller på att testa en vikbar mobiltelefon eller surfplatta med en skärm på 9 tum.

Skärmupplösning som ligger mellan Iphone och Ipad

Enligt uppgift ska skärmen som Apple nu håller på att utveckla ha en pixeltäthet som ligger någonstans mellan en Iphone och Ipad. Men dessa specifikationer kan såklart ändras under testningens gång. I dagsläget testar man nu främst för att kunna utvärdera olika slags nyckeltekniker.

Ingen lansering innan 2025

I tidigare spekulationer har Ming-Chi Kuo sagt att Apple kommer vara redo att lansera sin första vikbara enhet någon gång under 2024. Men nu har han ändrat sig och menar att det förmodligen dröjer till 2025.

Ming-Chi Kuo skriver på Twitter att det troligtvis blir en vikbar Ipad eller en hybrid mellan Ipad och Iphone som släpps först. Hans bedömning är att Apple startar med vikbara skärmar i mellanstorlek för att sedan jobba vidare med större skärmar. Enligt Kuo kommer Apple som ett sista steg ta fram vikbara skärmar i samma storlek som vi ser på dagens Iphones.