gul kartnål märker ut borlänge på karta i närbild. Björn LindbergDet är Borlänges tur att ta del av riktiga 5G-hastigheter. Det nya nätet förbättrar privatkundernas upplevelser och bidrar till ett smartare samhälle

Mobilnät

Tele2:s resa mot 5G gör sitt nästa stopp i Borlänge. Är du kund med 5G-redo mobil och abonnemanget Obegränsat kan du nu surfa i helt nya hastigheter. Men för dig som inte är redo för 5G ännu har Tele2 även uppgraderat sitt befintliga 4G-nät.

Tele2 lanserade sitt 5G-nät den 24 maj i år. Det var det första 5G-nätet i Sverige som faktiskt kommer upp i de hastigheter som motsvarar den globala standarden för 5G, skriver operatören i ett pressmeddelande. 

Nu fortsätter Tele2 att rulla ut sitt 5G-nät över Sverige. De både bygger nya master för nästa generation mobilnät och uppgraderar äldre mobilmaster till 5G-teknik.

Med abonnemanget Obegränsad och en 5G-telefon kan du använda nätet

Nu har det blivit Borlänges tur att få ta del av 5G-hastigheterna. Den Tele2-kund som har ett abonnemang med obegränsad surf och en mobil med stöd för 5G kan koppla upp sig gratis på 5G-nätet i centrala Borlänge.

För att använda nätet behöver du en telefon från någon av tillverkarna Samsung, Huawei, Sony eller Xiaomi. De har flera olika 5G-kompatibla telefoner ute på marknaden.

Smartare samhälle och bättre kundupplevelser

Förutom högre hastigheter innebär 5G-nätet att svarstiderna blir kortare och att fler enheter kan kopplas upp på samma nät. De här skapar stora möjligheter i många olika aspekter.

– Det möjliggör smartare samhällen och företag, såväl som bättre upplevelser för privatkunder. 5G är helt enkelt framtidens teknik, säger nätexperten Björn Lindberg på Tele2.

Även 4G-nätet lyfts till nya höjder

Utöver lanseringen av det nya nätet har Tele2 också uppgraderat sitt 4G-nät i centrala Borlänge. Det innebär att du som ännu inte har en 5G-kompatibel mobil ändå kan surfa i högre hastigheter och med bättre täckning.

Med hjälp av uppgraderingen kan 4G-nätet i Borlänge bli mellan 50 och 200 procent snabbare än tidigare – en enorm skillnad alltså från tidigare hastigheter.

Björn Lindberg kallar denna uppgradering för Tele2:s mest omfattande projektet inom infrastruktur hittills.