Motorolas logga i guld mot ljus husfasad.Motorola ligger inte på latsidan, utan släpper nu ytterligare en mobil. Moto G22 beräknas landa i butik den 28 mars. Foto: Evgenia Parajanian/Shutterstock.com

Lanseringar

Motorola fortsätter släppa mobiler som om det brann i knutarna. Senast ut är Moto G22 som du hittar i butik från och med den 28 mars till det facila priset 1 700 kronor. Men skillnaden mellan Moto G22 och den bara 300 kronor dyrare G31-modellen är tydlig på flera punkter. Det skriver Mobil.se.

Vi skrev nyligen om Motorolas släpp av flaggskeppet Edge 30 Pro och snart är det dags för ytterligare en Motorola-mobil att landa på marknaden. Nu rör det sig dock inte om någon premium-variant utan om Moto G22 som hör hemma i tillverkarens budgetsegment.

Motorola Moto G22 kommer ut i butik den 28 mars och blir din för cirka 1 700 kronor.

Viss nedgradering från Moto G31

Motorola Moto G31 är också en av tillverkarens nytillskott, och även här ser vi en prislapp på strax under 2 000 kronor. Men de cirka 300 kronor som skiljer de två modellerna åt har tydligen inneburit vissa nedgraderingar. Till exempel när det gäller skärmen och prestandan.

Bildskärmen på 6,5 tum har förvisso en uppdateringsfrekvens på 90 Hz, men till skillnad från G31-modellen som har en Oled-skärm är detta en LCD med relativt låg upplösning. Under huven hittar vi inte heller något Mediatek Helio G85-chip utan ett Mediatek Helio G37, som enligt uppgift är en betydligt långsammare variant.

Utrustad med bakre quad-kamera

Moto G22 har utrustats med en bakre quad-kamera som alltså inkluderar fyra olika linser. En huvudkamera på 50 MP, en ultravidvinkel på 8 MP, en makrolins på 2 MP samt en djupsensor på 2 MP.

I fronten sitter en selfiekamera på 16 MP.

Levereras med Android 12

Motorolas nya Moto G-modell kommer med Android 12, 4GB RAM-minne och 64 GB internt lagringsminne. På den svenska marknaden verkar du ha tre olika färger att välja mellan: vit, svart och blå. Men det ska även finnas en mintgrön variant.