Apples logga mot glasvägg.Apple verkar gå efter sitt vanliga lanseringsschema i år och släpper således nya Iphone 13 den 14 september. Foto: r.classen/Shutterstock.com

Lanseringar

Alla Apple-anhängare kan markera den 14 september i kalendern för då beräknas nämligen den nya Iphone 13-serien landa på marknaden efter nästan ett år av spekulationer. Enligt Mobil.se verkar det som att tillverkaren har lagt stort fokus på att utveckla kamerasystemet, men du kan även se fram emot utökat lagringsutrymme och ett prestandatungt systemchip.

Enligt uppgifter från Trendforce kommer de fyra modellerna i den nya Iphone 13-serien lanseras officiellt den tredje veckan i september, mer specifikt tisdagen den 14:e. Förra året satte pandemin och dess effekter stopp för Apples traditionsenliga septemberlansering, men nu verkar tillverkaren alltså kunna gå efter sitt vanliga lanseringsmönster igen. Vad vi kan vänta oss? Mobil.se har gjort en sammanfattning av de viktigaste punkterna.

Uppdaterade videofunktioner och upp till 1 TB lagringsutrymme

Det ser ut som att det framför allt är kamerasystemet som bjuder på den största uppdateringen. När det gäller hårdvaran ska Iphone 13 till exempel ha utrustats med en förbättrad vidvinkellins. Alla fyra modeller ska även ha fått en Lidar-sensor för djupmätning.

I övrigt verkar kamerauppdateringen främst handla om nya videomöjligheter, där du förutom porträttläge även kommer kunna använda dig av ett Pro-läge med funktioner för rörlig bild. I och med detta ökar ju behovet av lagringskapacitet, men du behöver inte oroa dig. Apple har enligt uppgift nämligen ökat det tillgängliga lagringsutrymmet från 512 GB till hela 1 TB.

Iphone 13 kommer med det nya A15-chipsetet

Det finns fortfarande vissa uppgifter om Iphone 13 som ännu inte bekräftats av Apple och därför bör tas med en nypa salt. Till exempel som att skärmen är en Always on Display-variant, det vill säga en aktiv viloskärm som visar notiser och batteristatus även i viloläge, och har en uppdateringsfrekvens på 120 Hz. 

Uppgifterna om att telefonen kommer med det nya A15 Bionic-chipsetet och stöd för 5G är enligt Mobil.se desto säkrare.