Hand håller fram huawei mate xs.Huawei Mate XS har fått en uppföljare som nu ska finnas tillgänglig på den kinesiska marknaden. Sverige verkar dock få vänta ett tag till på det nya vikbara flaggskeppet. Foto: Mr.Mikla/Shutterstock.com

Lanseringar

I slutet av förra veckan presenterade Huawei uppföljaren till den vikbara mobilen Mate XS, närmare bestämt Huawei Mate XS 2. Den nya flaggskeppsmodellen kan exempelvis erbjuda högupplösta skärmar, generöst lagringsutrymme, stort batteri med snabbladdning och stöd för pennan M-Pen 2s. Det skriver Mobil.se.

Den vikbara mobilen Huawei Mate XS har fått en uppföljare som kort och gott har fått namnet Hauwei Mate XS 2. Den vikbara skärmen är en OLED-variant på 7,8 tum med en upplösning på 2 480 x 2 200 pixel. Det finns givetvis stöd för 120 Hz skärmuppdatering. Viker du ihop mobilen får du en skärm på 6,5 tum. Huawei har jobbat på gångjärnen, där den nya designen gör så att det inte blir någon skarv. Konstruktionen ska även vara mer hållbar än tidigare.

Den nya Huawei Mate XS kommer även med stöd för tillverkarens penna M-Pen 2s.

Saknar stöd för 5G

Huawei Mate XS 2 är utrustad med ett Snapdragon 888-chip, men på grund av USA:s sanktioner finns det tyvärr inget stöd för 5G. Det ska finnas två olika minneskonfigurationer att välja mellan: 12 GB RAM-minne och 512 GB intern lagring, eller 8 GB RAM och 256 GB internt. Väljer du värstingmodellen får du vara beredd på en prislapp på cirka 19 500 kronor, medan den andra ser ut att landa på strax över 15 000.

Batteriets storlek ligger på 4 880 mAh och här finns stöd för 66 W snabbladdning.

Utrustad med bakre trippelkamera

På telefonens baksida hittar du en trippelkamera som inkluderar en huvudkamera på 50 MP, en supervidvinkel på 13 MP och en telefotokamera på 8 MP som har stöd för 3x optisk zoom och 30x digital zoom. Viker du ihop mobilen kan du använda en selfiekamera på 10 MP.

Är för tillfället bara tillgänglig i Kina

I dagsläget är Huawei Mate XS 2 bara tillgänglig på den kinesiska marknaden. Vi får återkomma när flaggskeppet ser ut att vara på väg till Sverige, och vilka exakta priser som då blir aktuella.