Baksidan på nya Iphone 12 som ligger i en manshand.Iphone 12 har berikats med tåligare skärm, bättre prestanda och bättre kamera. Iphone 12 Pro är utrustad med Lidar-sensor och två gånger optisk zoom vilket gör att du kan ta riktigt bra porträttbilder i mörker. Foto: Mr.Mikla/Shutterstock.com

Lanseringar

Intresset för nya Iphone 12 har varit stort och nu finns Iphone 12 och Iphone 12 Pro äntligen i butik. Det som verkligen sticker ut på nya Iphone 12 är skärmen, skriver Mobil.se.

Nya Iphone 12 har fått högre prestanda, bättre kameror och har dessutom berikats med samma OLED-skärm som den dyrare modellen Iphone 12 Pro. Glaset på nya Iphone 12 är mycket tåligare än på tidigare modeller, vilket ger en extra trygghet. 

Kantigare design

Nya Iphone 12 och 12 Pro har båda fått den nya designen med en kantigare design med raka sidor som bland annat kan kännas igen från Iphone 5S. Iphone 12 har fått en aluminiumram och 12 Pro har fått en stålram.

Iphone 12 väger bara 162 gram medan 12 Pro är något tyngre och väger 187 gram. Trots att 12 Pro är något tyngre så är de yttre attributen väldig lika. Skärmen och formatet är lika vilket gör att du kan använda samma skalskydd till båda telefonerna.

Bättre porträttbilder i mörker

Den största skillnaden mellan Iphone 12 och 12 Pro märks när man tar porträttbilder i mörker. Till skillnad från Iphone 12 har 12 Pro berikats med Lidar-sensor som förbättrar både upplevelsen av AR och ger en mer exakt avståndsmätare. Dessutom har Iphone 12 Pro utrustats med en telelins som ger 2 gånger optisk zoom, vilket saknas i Iphone 12. Iphone 12 Pro kan dessutom spela in video i Dolby vision HDR 4K och upp till 60 bilder per sekund.

Bättre trådlös laddning och bättre prestanda

Både Iphone 12 och 12 Pro är utrustade med Megasafe vilket är Apples nya anslutning för trådlös laddning och som består av flera magneter som sitter i en ring. Magneterna ska hjälpa till att maximera den trådlösa laddningen. Iphone 12 har stöd för 5G och för att öka prestandan har nya Iphone 12 utrustats med det nya systemchippet A14 Bionic.