Nya Iphone 13 står uppställda med baksidan som visar alla fem färgerna. Röd, stjärnglans, midnatt, blå och rosa.Nya Iphone 13 kommer finnas i fem nya härliga färger. Du kan välja mellan rött, stjärnglans, midnatt, blå och rosa. Foto: Press/Apple

Lanseringar

Nya Iphone 13 och Iphone 13 Mini utstrålar en snygg design med platta kanter. Båda modellerna kan skryta med ett nytt avancerat kamerasystem, ny ljusstarkare skärm, supersnabb prestanda och längre batteritid.

Under förra veckan presenterade Apple den nya Iphone 13 och 13 Mini. Båda modellerna har fått en tåligare design med platta kanter, ett elegant aluminiumhölje och en framsida med Ceramic Shield som skyddar. De har dessutom fått klassningen IP68 vilket innebär att de är damm- och vattentåliga.

Nytt kamerasystem

Det nya kamerasystemet är bättre än någonsin. Den nya vidvinkelkameran har fått den största sensorn någonsin med fler megapixlar. Den släpper in 47 procent mer ljus än tidigare och ger bättre och mer färgstarka bilder även i dåligt ljus. 

Det nya cinematiska läget förutser när fokus skiftar till ett nytt huvudmotiv när du filmar. Det skapar automatiskt vackra djupeffekter och fokusövergångar.

Du behöver alltså inte vara proffs på att skapa film för att kunna filma och fånga människor, djur eller andra detaljer med snygg djupeffekt och automatisk fokusövergång. Du kan även redigera djupet i skärpan på din inspelade video i efterhand.

Bättre skärm och prestanda och längre batteritid

Den nya Super Retina XDR OLED-skärmen har den högsta ljusstyrkan utomhus. Den är 28 procent ljusstarkare än tidigare modell. Det ger en högre maximal ljusstyrka även för bilder, video eller annat HDR-innehåll

Nya Iphone 13 och Iphone 13 Mini har berikats med Apples nya chip A15 Bionic som är mer energieffektivt och ger supersnabb prestanda. Den nya grafikprocessorn är mycket snabbare än tidigare och ger mer verklighetstrogna bilder och ljuseffekter i spel som är mer grafikkrävande.

Dessutom har Iphone 13 en imponerande batteritid. Batteriet räcker 2,5 timmar längre än föregångaren. Batteritiden kan självklart variera beroende på hur du använder telefonen. Men batteriet har tillräckligt bra kapacitet för att räcka till under en hel dag. 

När finns Iphone 13 och Iphone 13 Mini i butik?

Iphone 13 och 13 Mini går att förbeställa redan från 17 september och tidigaste leverans beräknas till fredagen den 24 september. Iphone 13 och Iphone 13 Mini kommer att finnas i fem nya färger: rosa, blått, rött, stjärnglans och midnatt. Alla går att förbeställa.