Iphone liggandes på bord med vita hörlurar ovanpå.Kommer Apple någonsin att släppa en vikbar Iphone? Det finns röster som hävdar att det kan ske redan under 2023, medan andra menar att Apple är tveksamma om intresset för vikbart kommer bestå tillräckligt länge för att det ska vara värt att satsa. Foto: blackzheep/Shutterstock.com

Rykten

Huruvida Apple kommer släppa vikbara Iphones eller ej har länge varit ett omdiskuterat ämne på telekommarknaden. Nu har Dylandkt släppt uppgifter som säger att tillverkaren arbetar med ett par prototyper av vikbara Iphones, men att det eventuellt aldrig blir någon som når lanseringsstadiet. Apple ska enligt läckan inte vara redo att göra de kompromisser som krävs för en färdig produkt, skriver Mobil.se.

Rösterna som säger att Apple har planer på att lansera vikbara Iphones är i princip lika många som de som hävdar motsatsen. Spekulationerna är med andra ord många, och Apple sägs till exempel ha köpt in vikbara skärmar i utvecklingssyfte utan att riktigt avslöja till vad.

Dylandkt, en läcka på Twitter, har nyligen släppt uppgifter som säger att Apple just nu håller på att arbeta med ett flertal vikbara Iphone-prototyper, men att dessa eventuellt aldrig kommer så långt som till en lansering.

Inte redo att kompromissa

Enligt uppgifterna ska en av anledningarna vara att den vikbara tekniken inte är avancerad nog och att Apple inte är beredda att göra de kompromisser som en färdig produkt kräver. Dylandkt menar även att Apple ställer sig tveksamma till de vikbara telefonernas livslängd, det vill säga om det är en trend som snart dör ut eller om det är ett segment som kommer hålla sig intressant länge nog för att vara värt att satsa på.

En vikbar Iphone redan 2023?

Förra året meddelade till exempel Apple-analytikern Ming-Chi Kuo att Apple jobbade på en vikbar Iphone-modell med en oled-skärm på 8 tum med QHD+-upplösning, som enligt uppgifterna skulle släppas under 2023. Analytikern tillika skärmexperten Ross Young ska vara inne på samma spår, men att en lansering i så fall förmodligen inte är att vänta förrän 2024.

Men som sagt, både läckor, spekulationer och expertutlåtanden bör tas med en nypa salt tills vidare. Dylandkt har dock haft rätt tidigare, och enligt de uppgifterna är det alltså inte bara en fråga om hur och när en vikbar Iphone få se dagens ljus utan snarare om.