Artiklar

Betalar du mer än 260 kronor för ditt abonnemang men trots detta ändå inte har obegränsat med samtal och sms samt minst 10 GB surf? Då betalar du troligtvis för mycket. Detta är något som varit snabbt växande inom mobiltelefoni. Många användare kan istället spara pengar på att lämna sin nuvarande operatör och köpa ett kontantkort istället. 

Detta händer just nu, då antalet traditionella abonnemangskunder minskar. Kunder börjar inse att de betalar för mycket för sina mobilabonnemang och söker sig därför till de billigare kontantkorten. Mobiloperatörernas ”fighting brands” erbjuder ofta liknande villkor men till en betydligt lägre kostnad. 

Kontantkort glöms bort i vårt moderniserade samhälle

I dagens samhälle pratas det inte riktigt om kontantkort längre. Detta är något som glömts bort med åren då tekniken blivit alltmer modern. Det säger sitt att antalet mobilabonnemang i världen är fler i antal än världens befolkning. Samtidigt är det alldeles för många som betalar för mycket för sina abonnemang. På senare tid har därför en del abonnenter börjat söka sig till kontantkort, för att på så sätt kunna ta del av billigare versioner. Detta grundas i en nyligen gjord undersökning av kontantkorten som just nu vinner mark på mobilmarknaden. Operatörerna har så kallade ”fighting brands”, då de erbjuder lika bra villkor men för betydligt mindre pengar.

Populära mobiler ökar antal mobilabonnemang

Anledningen till att många skaffar mobilabonnemang är för att få köpa en telefon till billigare pris samtidigt. När man väl har en mobil är det inte många som börjar köpa nya abonnemang utan att faktiskt vilja ha en förmån till mobilen. Detta gäller framför allt vid köp av de lite dyrare mobilerna, så som iPhone och Samsung. 

Tänk på! Dagens kontantkort behöver du nödvändigtvis inte ”ladda på” varje månad. Istället går det att ha automatisk påfyllning genom autogiro. På så sätt blir kontantkort allt mer lika abonnemang, utan bindningstid och höga kostnader. 

Alla behöver däremot inte köpa de absolut senaste och mest moderna mobilerna. Det finns massvis med andra bra och fungerande smartphones, och dessutom fler prisvärda alternativ. Genom detta kan det också vara mer gynnande att köpa ett kontantkort till, istället för ett abonnemang. Du kan jämföra kontantkort för att hitta ett som passar dig. Det är dessutom en enklare process för dig med lite sämre ekonomi att köpa kontantkort. Vid tecknande av mobilabonnemang tas det alltid en kreditupplysning för att se om du har tillräckligt god återbetalningsförmåga.