Mobil med qualcomms logga bredvid närbild på processor.Enligt en läcka kan det vara Motorolas kommande flaggskepp som blir den första mobilen på marknaden med Qualcomms nya Snapdragon-chip. Foto: DANIEL CONSTANTE/Shutterstock.com

Lanseringar

Trots att Qualcomm inte har gått ut med någon officiell presentation av sitt nya Snapdragon-chip verkar det pågå en slags tävling mellan tillverkarna om vem som blir först ut med en mobil utrustad med den nya processorn. Enligt en ny läcka kan det bli Motorola som går vinnande ur striden med sitt kommande flaggskepp Edge 30 Ultra. Det skriver Mobil.se.

Det man vet är att Qualcomm är på gång att lansera ett nytt Snapdragon-chip, som förmodligen kommer gå under namnet Snapdragon 898, men ännu har tillverkaren inte gjort någon officiell presentation. Det verkar dock inte spela så stor roll för tillverkarna, som mer eller mindre tävlar om vem som först kan släppa en mobil med det nya värstingchipet.

Motorolas kommande flaggskepp kan bli först ut på marknaden med det nya chipet

Enligt Mobil.se har läckaren Nils Ahrensmeier via teknik-bloggen Technik News släppt specifikationer för vad som kan tänkas vara Motorolas nya flaggskeppsmobil. På den internationella marknaden under namnet Motorola Edge 30 Ultra, och på den kinesiska marknaden Motorola Edge X.

Qualcomms nya chip benämns förvisso inte som Snapdragon 898 i specifikationerna, utan går under betäckningen SM8450. Men enligt uppgift ska detta vara en uppföljare till Snapdragon 888 och 888 Plus.

Selfiekamera på 60 MP och batteri på 5 000 mAh

Läckan, som enligt Mobil.se ska vara en tillförlitlig sådan, uppger även att den nya Motorola-luren till exempel får ett batteri på 5 000 mAh med stöd för 68 W snabbladdning, tre bakre kameror och en front-kamera på hela 60 MP. Bildskärmen ska vara en OLED-variant på 6,67 tum och erbjuda hela 144 Hz i uppdateringsfrekvens och Full HD+-upplösning.

RAM-minnet ska ligga på 8 eller 12 GB, och det interna lagringsminnet på 128 eller 256 GB.