Artiklar

För dig som i nuläget har ett kontantkort till mobilen eller surfplattan kan du nu ha möjlighet att ladda detta via internet. Tjänsten som är utvecklat av ett Japanskt företag erbjuder sina användare att ladda kontantkort med Bitcoin. Lösningen ska underlätta för de som i vardagen använder sig av digital valuta och även vill använda det när för sin telefoni.

Bitcoin är en digital valuta 

Bitcoin är en digital valuta som de senaste åren fått stor publicitet. Till skillnad mot de ”klassiska” valutorna så är digitala valutor elektroniska och utfärdas inte av någon myndighet eller stat. I sin utformning har Bitcoin flera användningsområden. Dels har det varit använts i investeringssyfte men även för att underlätta digital handel och elektronisk överföring av pengar. Nu har alltså även Bitcoin gjort sin debut inom telemarknaden genom möjligheten att ladda sitt kontantkort med valutan. 

Tips! För den som redan har Bitcoin kan detta vara ett bra alternativ för att ladda sitt kontantkort digitalt. 

Den nya funktionen är avsedd dels för att minska andelen som måste gå till en fysisk butik för att köpa sina kontantkort. I jämförelser med kontantkort som man laddar med ett vanligt bankkort kan Bitcoin vara ett mer modernt och fördelaktigt alternativ för vissa. 

Ladda ditt kontantkort med Bitcoin 

Tjänsten bygger på att du utan kreditkort eller andra klassiska betalningmetoder ska kunna ladda ditt kontantkort snabbt och enkelt. Allt som krävs är en internetuppkoppling och tillgängliga bitcoin. 

Tänk på! I nuläget är tjänsten begränsad till vissa länder och behandlingstiden kan även vara mycket lång för vissa användare. 

I nuläget är möjligheten till att ladda sitt kontantkort begränsat i vissa länder eftersom att tjänsten bara erbjuds i vissa länder och kan även ta mycket lång tid i många länder. Hur tjänsten fungerar i Sverige återstår att se, men tjänsten kan vara det första steget mot mer flexibla och elektroniska lösningar för kontantkort. 

Kontantkort i framtiden

Det är möjligt att detta nya sätt att ladda kontantkort blir att vanligare och att kontantkort blir ett mer populärt alternativ för de som använder digital valuta. Än så länge är det fortfarande allra populärast med kontantkort som laddas på vanligt sätt och inte via digital valuta. För dig som vill köpa ett nytt kontantkort kan det därför vara bra att jämföra de olika operatörerna så att du hittar det bästa kontantkortet för dig.