Förstoringsglas över motorolas logga på dataskärm.Snart kommer en uppdaterad version av Motorola Edge ut på marknaden. Foto: II.studio/Shutterstock.com

Lanseringar

Nu har Motorola presenterat en ny version av sin Edge-mobil, som kommer släppas i USA inom kort. Den hetaste nyheten är att vi hittar MediaTeks systemchip Dimensity 1050 med 6 nm-teknik under skalet, men den nya mobilen bjuder till exempel även på en 6,6 tum-skärm med 144 Hz uppdatering, stöd för e-sim och ett batteri på 5 000 mAh. Det skriver Mobil.se.

Inom kort lanseras en 2022-version av Motorola Edge, och det verkar vara den amerikanska marknaden som blir först på bollen. Den nya luren har utrustats med MediaTek-chippet Dimensity 1050 som tack vare 6nm-teknik sägs kunna erbjuda blixtsnabb anslutning och riktigt låg latens.

Skärm som har stöd för 144 Hz i uppdateringsfrekvens

Chippet är helt klart huvudattraktionen i den nya Edge-mobilen, men det finns även andra trevliga specifikationer som är värda ett omnämnande. Systemkretsens kapacitet backas upp av 8 GB RAM-minne och 256 GB internminne. Edge 2022 bjuder även på en 6,6 tum stor bildskärm med inbyggd fingertrycksläsare, stöd för HDR10+-upplösning och 144 Hz-skärmuppdatering.

Stödjer både e-sim och vanligt simkort

En stor fördel med den uppdaterade versionen av Motorola Edge är att du kan välja mellan att ha e-sim eller ”vanligt” simkort.

Precis som sin föregångare har Edge 2022 ett batteri på 5 000 mAh. Det finns dessutom stöd för 30 W snabbladdning. Bland de andra specifikationerna hittar vi till exempel 5G, Wifi 6E, NFC (Near Field Communication)  och Bluetooth 5.2.

Tre kameror på baksidan och en 32 MP-selfiekamera

På mobilens baksida finns en trippelkamera som inkluderar en huvudkamera på 50 MP, en ultravidvinkel på 13 MP och en djupsensor på 2 MP. I fronten sitter en selfiekamera på 32 MP.

En prislapp på cirka 6 500 kronor

Motorola Edge 2022 släpps som sagt på den amerikanska marknaden inom en snar framtid där prislappen enligt uppgift startar på 500 dollar, vilket då skulle motsvara cirka 6 500 kronor. Det är dock fortfarande oklart när mobilen dyker upp på svensk mark.