Motorolas logga i guld mot husfasad.Nu släpper Motorola ytterligare en 5G-mobil i lågprissegmentet. Moto G62 5G beräknas landa på marknaden, även den svenska, den 4 juli. Foto: Evgenia Parajanian/Shutterstock.com

Lanseringar

Nu har Motorola presenterat Moto G62 5G som väntas dyka upp på marknaden den 4 juli. Förutom stöd för 5G kan den nya luren till exempel erbjuda en 6,5 tum stor LCD-skärm med 120 Hz skärmuppdatering, ett 5 000 mAh-batteri och en högtalare med Dolby Atmos-ljud. Priset startar på blygsamma 2 999 kronor. Det skriver Mobil.se.

Den 4 juli landar Motorolas nya mobil Moto G62 5G på marknaden, även den svenska. Och ännu en gång verkar tillverkaren ha lyckats ta fram en budgetlur med flera premiumegenskaper under skalet.

Som namnet antyder har den nya Moto G-mobilen stöd för 5G, men det är inte det enda. Häng med så tar vi en titt på specifikationerna!

Skärm med Full HD+ och uppdateringsfrekvens på 120 Hz

Moto G62 5G har fått en 6,5 tum stor LCD-skärm med Full HD+-upplösning. Glädjande nog finns det stöd för 120 Hz i uppdateringsfrekvens, vilket bidrar till en jämnare och mer följsam bild.

Enligt uppgift vill Motorola att den nya Moto G62 5G ska kunna erbjuda en riktigt bra filmupplevelse och har därför förutom den höga uppdateringsfrekvensen utrustat mobilen med stereohögtalare med Dolby Atmos-ljud.

Drivs av Qualcomms Snapdragon 480 Plus-chip

Under skalet sitter Qualcomms Snapdragon 480 Plus-chip som alltså ger stöd för 5G. Som uppbackning finns upp till 6 GB RAM-minne och upp till 128 GB intern lagring. Priset startar på 2 999 kronor, men det är alltså ditt val av minneskonfiguration som avgör hur mycket du får betala. Oavsett så är priset relativt lågt för att vara en 5G-mobil.

Batteriets kapacitet ligger på 5 000 mAh.

Bakre trippelkamera och frontkamera med Dual Capture

På mobilen baksida hittar du en kamerauppsättning med tre olika linser. Huvudkameran är en vidvinkel på 50 MP och den sällskapar med en ultravidvinkel på 8 MP och en makrolins på 2 MP. I fronten sitter en selfiekamera på 16 MP, och här finns exempelvis stöd för funktionen Dual Capture som låter dig spela in video med två perspektiv samtidigt.

Motorola Moto G62 5G blir som sagt tillgänglig den 4 juli och du ska enligt Mobil.se ha färgerna Midnight Gray och Frosted Blue att välja mellan.