Siluett av person med mobil bredvid motorolas logga i vitt mot blå bakgrund.Nu finns Motorolas nya premiummobil Edge 30 Pro i svenska butiker. Foto: viewimage/Shutterstock.com

Lanseringar

Motorola har precis presenterat sin nya premiummobil Edge 30 Pro som nu ska finnas i svenska butiker. Vi kan bland annat se fram emot Qualcomms nya superprocessor Snapdragon 8 Gen 1, stor skärm med hög uppdateringsfrekvens och ett snabbladdat batteri. Det skriver M3.

Den 25 februari kom Motorola Edge 30 Pro ut i svenska butiker, och det finns ingen tvekan om att den nya luren hör hemma i tillverkarens premiumsegment. Under huven hittar vi Qualcomms senaste värstingchip Snapdragon 8 Gen 1 som via ett Snapdragon X65-modem ger anslutning till både 5G och wifi 6e. Detta backas upp av 12 GB RAM-minne och 256 GB intern lagring.

Ladda batteriet med 68 W Turbopower

Motorola Edge 30 Pro har ett batteri på 4 800 mAh som har stöd för 68 W Turbopower. Det ska ta cirka 15 minuter att ladda upp till 50 procent. Det ska även finnas stöd för 15 W trådlös laddning och och trådlös laddningsdelning.

6,7 tums bildskärm med 144 Hz i uppdateringsfrekvens

Bildskärmen är en Max Vision Oled-variant på 6,7 tum. Här finns stöd för hela 144 Hz i uppdateringsfrekvens och stereoljud med Dolby Atmos-teknik.

Den bakre kamerauppsättningen inkluderar en huvudlins på 50 MP, en ultravidvinkel på 50 MP och en djupsensor på 2 MP. I fronten sitter en selfiekamera på 60 MP som har stöd för Quad-Pixel-teknik för högre upplösning. Du kan även spela in video i HDR10+.

Motorola Edge 30 Pro kostar cirka 7 990 kronor

Du ska som sagt redan kunna lägga vantarna på ett eget exemplar av Motorola Edge 30 Pro, och du får räkna med ett pris på cirka 7 990 kronor. Enligt uppgift kan du välja mellan färgerna Cosmos Blue och Stardust White.