Motorola-mobiler på rad i skyltfönster med motorolas logga bakom.Motorolas nya mellanklassare Moto G82 5G är lanserad, men det är fortfarande oklart när mobilen dyker upp på svensk mark. Foto: N.Z.Photography/Shutterstock.com

Lanseringar

Nu har Motorola släppt en ny mobil i den något billigare Moto G-serien. Moto G82 5G ligger i den övre änden av prisstegen, men enligt Motorola får du då också en ”superskärm” på 6,6 tum med 10 bitars färgrymd och 120 Hz i uppdateringsfrekvens. När Moto G82 5G dyker upp på den svenska marknaden är dock fortfarande oklart, skriver Mobil.se.

Ytterligare en mobilmodell i Motorolas lite billigare Moto G-serie har sett dagens ljus, och denna gång handlar det om Moto G82 5G. Telefonen placerar sig förvisso bland seriens dyrare modeller, men prislappen ligger fortfarande på blygsamma 3 500 kronor. Och med tanke på att man då får både 5G och det Motorola kallar en ”superskärm” känns priset mer än överkomligt.

P-OLED-skärm på 6,6 tum med 120 Hz uppdatering

Enligt Motorola är skärmen Moto G82 5G:s verkliga huvudnummer, och det verkar onekligen som att de gjort en rejäl satsning. Moto G82:s skärm är en P-OLED-variant på 6,6 tum, och här hittar du både full HD+-upplösning, 10 bitars färgrymd och 120 Hz i skärmuppdatering.

Motorola har gjort liknande skärm-satsningar när det gäller premiummodeller som Edge och Edge 30 Pro, men här får du alltså liknande egenskaper till betydligt lägre pris.

På baksidan finns huvud-, ultravidvinkel- och makrokamera

På telefonens baksida hittar du en kamerauppsättning som inkluderar tre olika linser. Huvudkameran är en vidvinkel på 50 MP med optisk bildstabilisering, och den får sällskap av en ultravidvinkel på 8 MP och en makrokamera på 2 MP. Ultravidvinkeln ska du enligt uppgift även kunna använda som djupsensor.

Under huven sitter ett Snapdragon 695-chip och batteriets kapacitet ligger på 5 000 mAh.

Oklart när Moto G82 5G kommer till Sverige

Moto G82 5G är lanserad, men Motorola har inte meddelat när den nya mobilen kan tänkas dyka upp på svensk mark.