smartphones från motorola uppställda i butikSnart kan du köpa Motorola Moto G9 Plus i svenska butiker. Foto: N.Z.Photography/Shutterstock

Lanseringar

Inom de närmsta dagarna kommer Motorolas nya telefon i G9-serien – Moto G9 Plus – att släppas i Sverige. Mobil.se har tittat närmare på vilka funktioner och förbättringar som Motorola utlovar jämfört med tidigare modeller.

Den nya telefonen Moto G9 Plus börjar säljas i Sverige från den 16 september. Enligt Mobil.se kommer den att säljas för 3 000 svenska kronor.

Mobilen ska vara en billigare och därmed mer tillgänglig telefon med samma funktioner som Motorolas andra flaggskeppsmodeller. Motorola själva menar att de tagit ett längre steg från den föregående generationen i G9-serien än de gjort tidigare.

Hög prestanda, men inte alla funktioner hos andra flaggskepp

Enligt Mobil.se är det prestandan som sticker ut. Processorn ska enligt tester vara 57 procent snabbare än den tidigare telefonen.

Däremot har Motorola inte följt trenden med förhöjd bilduppdatering i mobilens skärm. Hastigheten är där 60 bilder i sekunden, vilket inte är detsamma som i Motorolas andra, dyrare flaggskepp. Moto G9 Plus har inte heller stöd för 5G.

Skärmen, batteriet och lagringsutrymmet är större

Moto G9 Plus har en större skärm än föregående modell, närmare bestämt en 6,8 tums LCD-skärm. Den har även mer lagringsutrymme på 128 GB och plats för ett extra minneskort.

Batteriet är också större, på 5 000 mAh. Det har även stöd för snabbladdning, vilket innebär att du kan använda telefonen i upp till 12 timmar efter bara tio minuters laddningstid.

Kameror som utlovar högkvalitativa bilder

Telefonen har fyra kameror på baksidan, där huvudkameran är på 64 megapixel. Kamerorna har flera specialfunktioner såsom nattläge, djupsensor och vidvinkel. Enligt Motorola själva ska bilderna ha samma kvalitet som hos en systemkamera, med en standard på 16 megapixel.

På skärmens ena hörn finns även ett hål för selfiekameran med 16 megapixel.

Knappar med fingeravtryckssensor och Google Assistant

I övrigt har Moto G9 Plus en fingeravtryckssensor. Men denna sitter på av- och på-knappen på telefonens sida, och alltså inte på skärmen. Knappen fungerar även som genväg till appar eller skanning av qr-koder.

Det finns även en egen knapp för Google Assistant, så att du direkt kan fråga Google efter informationen du vill hitta.