HTC:s logga utanför butik.Den 1 augusti släpps HTC:s nya mellanmobil Desire 22 Pro. Foto: TK Kurikawa/Shutterstock.com

Lanseringar

Taiwanesiska HTC har presenterat den nya mobilen HTC Desire 22 Pro som de släpper den 1 augusti. Enligt Mobil.se är Desire 22 Pro en del av tillverkarens satsning på mellansegmentet, vilket blir tydligt när man tar en titt på specifikationerna. 5G, 120 Hz skärmuppdatering och stöd för företagets VR-glasögon Vive Flow är bara några av de fina egenskaperna.

Snart är det dags för en ny HTC-mobil att äntra marknaden. Mellanpris-modellen HTC Desire 22 Pro kan förbokas via HTC:s engelska hemsida och släpps den 1 augusti med en prislapp på 399 pund.

Häng med så går vi igenom vad du får för pengarna!

Stor skärm med FHD+ och 120 Hz-uppdatering

Desire 22 Pro har utrustats med en 6,6 tum stor bildskärm med stöd för 120 Hz skärmuppdatering och FHD+, det vill säga en upplösning på 1 080 x 2 412 pixlar. Bildformatet är 20:9, vilket ger en pixeldensitet på 400 ppi.

Under skalet sitter Qualcomms Snapdragon 695 5G-chip som backas upp av 8 GB RAM-minne och 128 GB intern lagring. Det finns även plats för ett externt microSDXC-minneskort om du skulle behöva utöka utrymmet. Batteriet har en kapacitet på 4 520 mAh och kommer med 18 W snabbladdning.

Trippelkamera på baksidan och en frontkamera på 32 MP

På telefonens baksida sitter en trippelkamera med en huvudkamera på 64 MP, en ultravidvinkel på 13 MP och en djupsensor på 5 MP. I fronten hittar vi en selfiekamera på 32 MP.

Para ihop med HTC:s VR-glasögon och upplev Viverse

HTC Desire 22 Pro kan paras ihop med företagets VR-glasögon Vive Flow som enligt uppgift ska ge användaren ”en väg in till HTC:s virtuella universum Viverse”.

Telefonen har även stöd för lite udda funktioner, till exempel en inbyggd plånbok för Ethereum- och Polygon-baserade kryptovalutor.