Surfplatta med apple event-logga på skärmen, popcorn på sidan och hörlurar runt.Apple beräknas hålla event den 8 mars, där vi bland annat kan få se nya Iphone SE och Ipad Air. Foto: Vladimka production/Shutterstock.com

Lanseringar

Nya uppgifter från Mark Gurman på Bloomberg säger att vi kan räkna med ett Apple-event den 8 mars. Produkterna som då kan komma att presenteras är till exempel tredje generationens Iphone SE, femte generationens Ipad Air och eventuellt även en ny variant av Mac Mini. Det rapporterar MacWorld.

Snart, närmare bestämt den 8 mars, är det dags för Apple att bjuda in till event igen. I alla fall om man ska tro på uppgifter från Bloomberg-journalisten Mark Gurman. Apple har rätt nyligen registrerat nya produkter som använder iOS 15 och Ipad OS 15, så det är ju inte helt orimligt att tänka sig att det är den tredje generationen av Iphone SE och femte generationens Ipad Air som Apple kommer att presenteras lite närmre under eventet.

Det har florerat en hel del rykten och spekulationer om båda dessa enheter under de senaste veckorna, men nu verkar det alltså inte vara långt kvar tills eventuella frågetecken rätas ut.

Apple kan även uppgradera vanliga Ipad

Enligt Gurmans uppgifter är det tre versioner av nya Iphone SE som kommer lanseras, A2595, A2783 och A2784, där man får anta att det framför allt är minneskonfigurationerna som skiljer varianterna åt. Femte generationens Ipad Air beräknas komma två olika versioner. 

Förutom Iphone SE och Ipad Air kan vi även få se en uppgradering av den ”vanliga” Ipad, även den i två olika versioner. Precis som MacWorld påpekar, kanske lite förvånande med tanke på att Apple släppte nionde generationens Ipad så sent som i september förra året.

Uppdatering av Mac Mini

Nya Mac-datorer kan komma att ta plats på eventet, men då är det främst en uppdatering av Mac Mini vi kan vänta oss. Många ser nog fram emot den nya och omtalade proffs-versionen av Imac, men en sådan lansering verkar vara aktuell först till sommaren.

Apple kommer förmodligen också att presentera uppdateringar av sina operativsystem, som exempelvis iOS, Ipad OS, Mac OS och TV OS.