Mobil med oneplus-logga sticker upp ur byxficka.Den 10 mars släpper Oneplus sina nya mobil Nord CE 2 på den europeiska marknaden. Foto: DANIEL CONSTANTE/Shutterstock.com

Lanseringar

Den 10 mars beräknas Oneplus nya mobil Nord CE 2 släppas på den europeiska och svenska marknaden. Vi kan bland annat se fram emot 5G, snabbladdning i upp till 65 W och en 6,43-tums full HD+-amoledskärm. Det skriver M3.

Kinesiska Oneplus har precis lanserat sin nya mobil Oneplus Nord CE 2 som kommer släppas på den europeiska marknaden, Sverige inkluderat, den 10 mars. Men redan från den 3 mars kan du förhandsboka luren på Oneplus hemsida.

Stor fluid amoled-skärm med 90 Hz skärmuppdatering

Oneplus Nord CE 2 har fått en amoled-skärm på 6,43 tum med full HD+,och en uppdateringsfrekvens på 90 Hz. Skärmen har även fått en HDR10+-certifiering.

Fotografera med AI-teknik

På telefonens baksida hittar vi en trippelkamera som inkluderar en huvudkamera på 64 MP, en ultravidvinkel på 8 MP och en makrolins på 2 MP. Tack vare huvudkamerans bländarvärde på f/1,7 kan du få riktigt bra bilder även när det omkringliggande ljuset inte är det bästa. Du kan även ta hjälp av AI-funktioner som Nightscape och porträttläge.

I fronten sitter en selfiekamera på 16 MP.

Nord CE 2 har stöd för 5G och wifi 6

Under huven på Nord CE 2 sitter ett åttakärnigt Mediatek Dimensity 900-systemchip. Det innebär stöd för både 5G och wifi 6. RAM-minnet ligger på 8 GB och det interna lagringsminnet på 128 GB.

Batteriets kapacitet ligger på 4 500 mAh och kan snabbladdas i upp till 65 W. Enligt uppgift ska det kunna ta mobilen från 1 till 100 procent på bara 32 minuter.

Oneplus Nord CE 2 kommer i två olika färger, Bahama Blue och Gray Mirror, och priset ser ut att landa på 3 990 kronor.