Del av en midsommarstångVärmdö och Norrtälje toppade listan på populäraste resmålet att fira midsommar. Många Stockholmsbor valde att fira midsommar i närliggande kommuner till Stockholm. Foto: by-studio/Shutterstock.com

Undersökningar

Nya data från Tres nöjesindikator visar vilka som var de populäraste resmålen för stockholmarna på midsommarafton. Jämfört med midsommar 2020 så var det inga större överraskningar. Värmdö och Norrtälje var återigen populäraste platserna att fira midsommar på.

Midsommar är en stor högtid i Sverige och många har stora förväntningar på midsommarafton. Midsommarstång, sill, potatis, grillat och jordgubbar hör midsommar till, lika så långa köer i utfartstrafiken. De som valde att lämna Stockholm för att fira midsommar fick räkna med köer både från och till Stockholm under midsommarhelgen.

Många firade midsommar i närliggande kommuner

Många väljer att resa iväg över midsommarhelgen. Enligt Tre Sveriges kommunikationsdirektör, Mårten Lundberg, visar data från Tres nöjesindikator att midsommar är en av våra stora resehelger. Tres nöjesindikator visar att många Stockholmsbor valde att lämna huvudstaden för att bege sig till andra delar av landet. 

Enligt data från Tres nöjesindikator framgår det att de flesta Stockholmarna valde att inte resa så långt hemifrån under midsommarhelgen. Flera av de populäraste resmålen på midsommarafton låg i närliggande kommuner till Stockholm.

Värmdö och Norrtälje – populärast på midsommar

Populäraste resmålet i år var återigen Värmdö följt av Norrtälje. Därefter var det många som valde att åka till andra närliggande kommuner som Huddinge, Haninge, Ekerö, Österåker, Nacka, Botkyrka, Järfälla, Solna, Sollentuna, Södertälje och Sundbyberg. 

De flesta stockholmarna valde alltså att fira sin midsommar i närheten av huvudstaden. Men det fanns även de som valde att ta sig lite längre bort som till Gotland, Flen, Norrköping, Eskilstuna och Göteborg.

På grund av rådande pandemi hade även Trafikverket räknat med ökad trafik från och till Stockholm och bad resenärerna att planera sin resa under midsommarhelgen för att undvika de värsta köerna.