Förstoringsglas över samsungs logga på förpackning.I slutet av mars kommer en ny Galaxy A-mobil ut i svenska butiker. Foto: Stakon/Shutterstock.com

Lanseringar

Samsung har lanserat ytterligare en modell i den populära Galaxy A-serien, och Galaxy A13 landar i svenska butiker i slutet av mars. Som vanligt när det gäller A-serien har tillverkaren tagit flera egenskaper från de dyrare mobilerna och paketerat det hela under ett betydligt mer överkomligt pris. Det skriver Mobil.se.

När man köper en mobiltelefon för strax över 2 000 kronor kan man i regel kanske inte vänta sig några större finesser, men Samsung lyckas gång på gång få in flera av flaggskeppens egenskaper i sina mobiler i A-serien. Till betydligt lägre priser.

Nu är det dags för en ny lur i den populära Galaxy A-serien att se dagens ljus. Samsung Galaxy A13 kommer landa i svenska butiker i slutet av mars. För 2 200 kronor får du till exempel stor skärm, en bakre quad-kamera och kraftigt batteri.

Prisvärd TFT-skärm på 6,6 tum

Skärmen på Galaxy A13 är en TFT-variant på 6,6 tum. TFT är en typ av LCD-skärm med flytande kristaller. Upplösningen är hyfsat hög och ligger på 1 080 x 2 408 pixel. I bildformatet 20:9 ger det en pixeldensitet på 400 ppi.

I en droppformad kamerapanel högst upp på skärmen sitter en selfiekamera på 8 MP. På baksidan hittar du en quad-kamera som alltså inkluderar fyra olika linser. En huvudlins på 50 MP får sällskap av en vidvinkel på 5 MP samt en djupsensor och en makrokamera på 2 MP vardera.

Batteri på 5 000 mAh och stöd för snabbladdning

Galaxy A13 har ett kraftigt batteri på 5 000 mAh, vilket enligt tillverkaren själv bör hålla i upp till två dagar innan du behöver ladda. Men det beror så klart på hur din användning ser ut. Det finns stöd för snabbladdning, men endast i 15 W.

På den nordiska marknaden kommer telefonen ut i ljusblått, svart och vitt, men det ska även finnas en rosa och orange variant som kallas Peach.