samsung galaxy s20 FE i sex olika färger uppställda på radSamsung Galaxy S20 FE kommer i flera olika pastelltonade färger. Foto: Pressbild/Samsung

Lanseringar

Har du spanat in Samsungs omtyckta S20-serie, men tvekat över prislappen? Då kan deras nya Galaxy S20 FE vara något för dig. Kvaliteten i stort håller sig i nivå med de dyrare S20-telefonerna, även om du får räkna med en sämre kamera.

Samsung Galaxy S20 FE innehåller de bästa funktionerna från resten av S20-serien, men till mycket billigare pris. Enligt Mobil.se är detta ett svar på kritik som Samsung har fått för sina höjda priser på populära telefoner.

5G-versionen av Samsung Galaxy S20 FE kommer att kosta 9 200 kronor. 4G-versionen är billigare, 7 500 kronor.

S20-seriens klassiska funktioner till lägre pris

Förutom det billigare priset har Samsung prioriterat skärm och prestanda hos Galaxy S20 FE. Amoled-skärmen är 6,5 tum stor och har selfiekameran i ett hål mitt i skärmens överkant. Uppdateringstakten är densamma som hos de dyrare S20-telefonerna, det vill säga 120 hertz.

Samsung Galaxy S20 FE har IP-klassningen IP68, vilket innebär att den är lika vattentålig som sina dyrare syskon. Telefonen stöder även trådlös laddning och går att ladda med andra smarta enheter, såsom hörlurar, en klocka eller andra telefoner som också stöder trådlös laddning.

En annan detalj som kunderna nog uppskattar är att Snapdragon 865 används i 5G-varianten av telefonen. Samsung har tidigare fått kritik för att använda ett eget chip i S20-mobilerna, vilket inte har samma kvalitet som Snapdragon.

Sämre kamera än de dyrare alternativen

Däremot verkar Samsung Galaxy S20 FE inte hålla måttet när det gäller kameran. De tre ordinarie kamerorna på telefonens baksida har begränsad upplösning såväl som zoomkapacitet. Även om zoomen klarar 30 gångers förstoring blir detaljerna sämre, eftersom det är digital zoom som används.

Huvudkameran och vidvinkelkameran är på 12 megapixel, och telefotolinsen 8 megapixel. Det finns även ett nattläge med längre slutartid, så att du kan ta bra bilder i sämre ljus.