Hand håller upp de tre modellerna i samsung galaxy s22-serien.Samsung sänker nu priserna på Galaxy S22 och S22 Plus, i alla fall på den sydkoreanska marknaden. Samtidigt släpper de en uppföljare till den äldre S20 FE 5G. Foto: Framesira/Shutterstock.com

Lanseringar

För någon vecka sedan kom det fram att Samsung dragit ner hastigheten på processorn i över 10 000 appar. I ett försök att komma på rätt fot med kunderna igen sänker tillverkaren nu priserna rejält på Galaxy S22 och Galaxy S22 Plus. Samsung släpper samtidigt en ny variant av Galaxy S20 FE 5G som ska vara cirka 1 600 kronor billigare än sin föregångare. Det skriver Mobil.se.

Det var koreanska användare som upptäckte att Samsung i smyg har sänkt prestandan på processorn i drygt 10 000 olika appar via mjukvaran GOS (Game Optimization Service) som finns i de flesta nyare Galaxy-mobiler. I ett försök att återfå konsumenternas gunst sänker Samsung nu priserna på både Galaxy S22 och S22 Plus.

Det är dock fortfarande oklart på exakt vilka marknader detta kommer att ske. Det kanske inte alls blir aktuellt på andra marknader än den sydkoreanska.

Det rör sig om indirekta prissänkningar

Värt att nämna är att det dock bara rör sig om indirekta prissänkningar. Själva kundpriset påverkas inte, utan man ger i stället butiker och operatörer chansen att sänka priserna genom att ge de som säljer enheterna högre ersättning.

Ett krav är att Galaxy S22 eller galaxy S22 Plus köps tillsammans med ett abonnemang. Men då ska man komma ihåg att man kan komma upp till 4 000 kronor billigare undan.

Lanserar ny variant av Galaxy S20 FE 5G

Parallellt med prissänkningarna har Samsung valt att släppa en ny variant av Galaxy S20 FE 5G. Den nya modellen, mer exakt Galaxy S20 FE 2022, har i princip exakt samma specifikationer som sin föregångare och kommer ut i färgerna Cloud Navy, Cloud Lavender och Cloud White. Det vill säga blått, lila och vitt.

Stor skillnad i pris

Skillnaden mellan modellerna hittar du på prislapparna. I Sydkorea ligger priset på den nya mobilen på motsvarande 5 400 kronor, vilket är cirka 1 600 kronor billigare jämfört den äldre S20 FE 5G. Huruvida S20 FE 2022 når andra marknader än den sydkoreanska är i dagsläget inte klart.