hand håller i en mobiltelefon med märket Realme på baksidanDet kinesiska mobilvarumärket Realme har sålt bra i Europa och Asien och kommer nu till Sverige. Foto: Framesira/Shutterstock.com

Lanseringar

En nordisk distributör tar in smartphonemärket Realme, som just nu anses vara det snabbast växande i världen. Med låga priser och höga prestanda har telefonerna goda förutsättningar på den svenska marknaden, skriver Computer Sweden.

Den kinesiska mobiltillverkaren Realme är just nu det snabbast växande varumärket för smartphones i världen. Det visar statistik som Counterpoint har tagit fram över den globala försäljningen av smartphones.

Försäljningsmässigt är Realme på sjunde plats. Men i och med att de har en tillväxttakt på 157 procent per år betraktas de ändå som det snabbast växande.

Lanserades på europeiska marknader förra året

Efter att ha sålt bra i bland annat Indien lanserades Realme på Europas smartphonemarknad förra sommaren. Sedan dess har försäljningen flutit på i Frankrike, Italien, Polen, Spanien, Storbritannien och Tyskland.

Nu är det de nordiska ländernas tur att ta emot den kinesiska mobiltillverkaren. De som tar in och introducerar Realme i Sverige och våra nordiska grannländer är distributören Gandalf, som marknadsför och säljer importerade produkter i hela Norden.

Realme har god potential att gå bra i Norden

Johan Cheng Falkström ansvarar för försäljning och marknad på Gandalf. Han berättar att distributören eftersträvar att introducera ny teknik på marknaden, för att öka affärsmöjligheterna för deras kunder. En utmaning är att hitta varumärken som har lovande potential att tillföra till sitt sortiment, och Realme har goda förutsättningar att leverera väl i Europa och Norden, menar Johan Cheng Falkström.

– Produkten har redan gått bra på den asiatiska marknaden och är nu redo att uppfylla européernas behov av en högteknologisk smartphone med bästa pris och prestanda.

Säljs till en början hos svenska återförsäljare

Realmes telefoner kommer att säljas via större återförsäljare i Sverige, skriver Mobil.se. I nuläget kommer mobilerna inte att finnas hos operatörerna, men det finns en tanke om att införa detta i ett senare skede, berättar Johan Cheng Falkström vidare.

Realme ägs av samma företag som också driver varumärkena Oneplus, Oppo och Vivo, nämligen BBK Electronics.