Artiklar

Det finns ett kundsegment i dagens samhälle som är passiva vad gäller tekniktrender. De känner inte behovet av att följa en tekniktrend så fort den blir tillgänglig. Detta oavsett om det gäller ett nytt litet kontantkort som släppts, eller en lansering av en ny upplaga iPhone. 

De hatar inte teknik och tycker inte att tekniktrender är helt värdelösa. Vad de istället gör är att vänta och undersöker innan de slår till. Det kan låta passivt, men faktum är att de sparar in pengar och får mer värde på vad de köper. Så kan du även göra när du väljer kontantkort. 

Det är okej att hoppa över den nyaste upplagan

Det finns inget tvång på att du måste stå först i kön, när en ny upplaga av en teknisk pryl släpps. Du kan istället avvakta för att se vad som händer hädanefter. Genom att vänta kan du undvika de absolut högsta priserna. Exempelvis faller priset på den äldre versionen av en iPhone så fort en ny version släpps. Skillnaden kan vara upp till 1 000 kr. Vanligtvis är skillnaderna i teknisk specifikation inte så stora från upplaga till upplaga. Genom att välja modellen som är ett år gammal kan du spara in mycket pengar. Detta gäller även för kontantkort. Bara för att det släppts något nytt kontantkort som ska verka väldigt modernt, behöver du inte köpa det. 

Undvik premiumprissättning för att få lägre pris

Premiumprissättning är främst vanligt inom modebranschen. Om du är inställd på att ha den senaste designen, kommer du vara villig att betala mer för den. Innebörden av premiumprissättning är alltså att sätta högt pris på kläder som ingår i nya trender eller ny kollektion. Istället för att köpa precis när kläderna släpps, kan du istället vänta. Inom några veckor kommer priserna ha sänkts betydligt. Detsamma gäller för teknikprylar, så som datorer, mobilabonnemang, kontantkort och bredband. Tidslinjen kan dock vara lite längre när det kommer till tekniska prylar, men till slut kommer priserna på dessa också falla. 

Slipp dåliga versioner genom att jämföra kontantkort

Det passiva kundsegmentet väljer ofta att spara tid och pengar genom att inte köpa otestade produkter. Teknikindustrin är speciell, då allt som släpps inte har bra hållbarhet. Vissa saker släpps enbart för att de är häftiga att ha, men går sedan sönder inom en kort tid. Genom att undvika att köpa sådana prylar, slipper du detta problem. Du kan även slippa problemet att ständigt behöva uppdatera din teknikpryl, för att den ska fungera korrekt. När du ska köpa ett kontantkort bör du därför jämföra kontantkorten innan du bestämmer dig för vilket du ska köpa. På så sätt kan du hitta vilket som faktiskt är kvalitativt och inte. 

Agera först efter du tänkt över vad du behöver

Ibland är livets nödvändigheter inte alltid nödvändigheter. Försäljare försöker ständigt få dig att köpa saker. Detta är saker du ibland inte behöver. Exempelvis, behöver du verkligen ett kontantkort med surf? Du kanske bara surfar när du är på jobbet eller hemma, då du är uppkopplad till Wi-Fi. Då kanske det räcker med ett kontantkort utan surf? Bara för att alla andra har något, innebär det inte att du måste ha det också. Vad som är bäst för dig, är det som är mest anpassat för dig.