telias logoTelia Company fokuserar på marknader med multinationella kunder. Foto: Paul2015

Företagsaffärer

Peter Borsos, tidigare kommunikationsdirektör och ordförande i Division X, blir ny chef för Telia Global och Åsa Jamal som tidigare arbetat som kommunikationschef blir ny kommunikationsdirektör i Telia Company och får samtidigt en plats i koncernledningen.

Från och med den 1 februari får Peter Borsos en ny roll i Telia Companys koncernledning då han blir chef för Telia Global. Peter Borsos arbetar idag som kommunikationsdirektör och ordförande i Division X. Telia Sveriges kommunikationschef Åsa Jamal blir ny kommunikationsdirektör i Telia Company och tar samtidigt en plats i koncernledningen. 

Ökat fokus på marknader där man har multinationella kunder

Enligt Johan Dennelind som är koncernchef och vd för Telia Company säkrar man ett fortsatt starkt fokus på genomförandet av deras strategi där man satsar på att i snabbare takt växa inom företagets nya prioriterade områden. Detta leder också till att Telias fortsatta kulturbyggande, hållbarhetsarbete och kommersiella driv med en stark underliggande kostnadsmedvetenhet säkras. 

Genom Telia Global ökar Telia Company sitt fokus på verksamheterna Division X, Telia Carrier, Telia Ventures, Global Business och Telia Companys övergripande innovationsagenda där man har multinationella kunder, partners och innovation och nya tjänster inom loT, molntjänster och dataanalys. 

Telia är den ledande leverantören av global internettrafik idag och samtidigt ökar utbudet av loT-tjänster med multinationella kunder. För att kunna tillgodose kundernas behov ännu mer samlar man dessa verksamheter i Telia Global.

Lång arbetslivserfarenhet och gedigen kunskap inom kommunikation

Peter Borsos som arbetat på Telia Company sedan 2014, lämnar nu sin roll som kommunikationsdirektör i Telia Company, men kommer fortsätta ha en plats i koncernledningen. Hans efterträdare blir Åsa Jamal som nu jobbar som kommunikationschef på Telia Sverige. Åsa Jamal har sedan sommaren 2017 arbetat på Telia. Hon har en lång erfarenhet inom förändringsprocesser och strategisk kommunikation.

Då Telia Company lämnat marknaden i Asien riktar man nu fokus helt på Norden och Baltikum. För Åsa Jamal är det ett spännande läge där fokus kommer ligga på att stödja den kommersiella agendan och att stärka bilden av Telia Company på de marknader man är verksam på. Två av frågorna på agendan för Åsa Jamal är att utveckla positionen inom hållbarhet och bidra till företagets kulturresa.