Telias lila logga på vit fasadTelia är det mest hållbara företaget i hela telekombranschen enligt Sustainable Brand Index. Karolis Kavolelis/Shutterstock.com

Undersökningar

Telia är enligt Sustainable Brand Index det mest hållbara företaget inom telekombranschen. Telia känner en enorm stolthet och operatören arbetar mycket med hållbarhetsfrågor. De har bland annat tagit fram ett miljömål som ska eliminera företagets alla utsläpp och avfall inom elva år.

Hållbarhet blir viktigare i alla dela av samhället och inte minst på företagsnivå där det finns stora möjligheter att göra skillnad. Många företag har blivit mer medvetna om detta och arbetar aktivt för en hållbar verksamhet.

Varje år genomförs Sustainable Brand Index, nordens största hållbarhetsundersökning, och priset för årets mest hållbara företag inom telekombranschen gick i år till Telia. Studien är baserad på 30 000 konsumentintervjuer.

Telia har tagit fram nya miljömål

Telia har på senare år arbetet mer med hållbarhet. Bland annat har mobiloperatören tagit fram nya miljömål som i slutändan ska innebära att företaget helt eliminerar sina utsläpp och avfall. Detta inkluderar även Telias kunder och leverantörer. Tanken är att målet ska vara uppnått 2030.

– Hållbar digitalisering handlar också om sådant som att använda förnybar el till våra nät, att hålla äldre generationen i handen under digitaliseringsresan och bidra till att skydda och stärka barn på nätet, säger Telia Sveriges hållbarhetschef, Anna Augustson, i ett pressmeddelande.

Glada över att arbetet uppmärksammas

Telia Sveriges marknadschef, Anne Gro Gulla, säger att Telia är väldigt stolta över att deras hållbarhetsarbete har uppmärksammats. Företagets hållbarhetsarbete är även något man vill visa på i sitt nya kommunikationskoncept. Där vill man visa upp hur Telias nät och tjänster faktiskt bidrar till ett hållbart samhälle.

Telia inte med på topp 20-listan över de mest hållbara företagen

Telia må ha varit det företag inom telekombranschen som rankades högst i Sustainable Brand Index men man har en bit upp till topplaceringarna. 

De företag som rankas allra högst är Ikea följt av Änglamark, Lantmännen, Coop och Ica.