skärm med telia companys hemsida uppeTelia Company har nu köpt Bonnier Broadcasting

Företagsaffärer

Telia Company har nu genomfört köpet av Bonnier Broadcasting med tillhörande tevekanaler. Operatören firar detta med att erbjuda kanalerna gratis till kunder i Sverige och Finland under några veckor i december, skriver Telia i ett pressmeddelande.

I går måndag slutförde Telia Company sitt förvärv av Bonnier Broadcasting. Dit hör tevekanalerna TV4, C More och MTV.

Operatören hoppas kunna nå nya affärsmöjligheter och erbjudanden till kunderna genom att kombinera sitt populära nät med innehållsutbudet hos Bonnier Broadcasting.

Kostade 9,2 miljarder plus rörligt tillägg

Telia Company tillkännagav förra sommaren att de skulle köpa Bonnier Broadcasting med varumärken från Bonnier AB. Innan köpet gick igenom behövde det godkännas av EU-kommissionen. Det godkännandet kom den 12 november, och i går genomfördes alltså den slutliga transaktionen.

Köpet gjordes för 9,2 miljarder kronor, och en rörlig tilläggsköpeskilling kommer att läggas till utifrån verksamhetens finansiella och operationella utveckling. Denna rörliga del kommer att vara maximalt en miljard kronor.

Detta innebär att Bonnier Broadcasting från och med i dag kommer att finnas med i Telia Companys ekonomiska redovisning. Det innebär också att verkställande direktören för TV4, Carsten Almqvist, sitter i Telia Companys koncernledning som ledare för det nyuppkomna affärsområdet TV/Media.

Tillskottet blir till värde för både kunder och aktieägare

Christian Lugia är koncernchef och tillförordnad vd för Telia Company. Han ser fram emot att förvärvet blir klart och att företaget ska börja samarbeta med de nya kollegorna på Bonnier Broadcasting.

– Genom att kombinera högkvalitativa nyheter, underhållning, drama och sport med Telia Companys kärnverksamhet, kommer vi kunna erbjuda kunder och tittare nya tjänster samtidigt som vi skapar värde för aktieägarna, säger han i ett pressmeddelande från Telia.

Två veckors gratis underhållning för tevekunder

Telia Company firar köpet med att erbjuda sina kunder i Sverige och Finland gratis underhållning första perioden. I Sverige kan du under två veckors tid titta på sport, barnserier och populära dramaproduktioner nu i december, som brukar vara den mest intensiva tevetittarperioden.