slalomåkare i backenTelia erbjuder uppkoppling i toppklass under alpina VM i Åre. Foto: MilanTomazin/Shutterstock.com

Artiklar

Den 5 februari drar alpina VM i Åre igång och Telia ser till att det finns gratis wifi för att maxa upplevelsen för alla under hela tävlingsperioden. Både Åre och Östersund har fått ett utbyggt och kraftfullt wifi på alla arenaytor och andra platser som kommer vara välbesökta under tävlingarna.

För att journalister och tv-bolag ska kunna rapportera från alpina VM i Åre och Skidskytte-VM i Östersund har Telia byggt ett kraftfullt wifi på alla arenaytor, sponsorbyn, mediecentret, på Medals Plaza, Åre torg och på flera hotell runt om i Åre. Även för alla tävlande och besökare finns det gratis wifi under hela tävlingsperioden. 

Telia erbjuder digital uppkoppling i toppklass

Telia som är samarbetspartner till Åre2019 och Östersund2019 förstärker sitt nät under tävlingarna för att kunna erbjuda digital uppkoppling i toppklass. Det finns fiberkapacitet och lösningar för alla telekomtjänster som både arrangörer och journalister är i behov av.

För att säkerställa ett hundraprocentigt digitalt evenemang  kommer Telias Personliga Tekniker finnas på plats för att kunna hjälpa media, tävlande och besökare med eventuellt teknikstrul.

Flera mil fiberkabel har rullats ut för att förstärka den digitala uppkopplingen.

Inte mindre än 76 nationer med över 600 tävlande och 120 000 besökande kommer att besöka Åre under tävlingarna. 1300 journalister kommer finnas på plats för att bevaka tävlingarna som tv-sänds till över 700 miljoner tittare över hela världen.

Enligt Malin Svelander som är Telias projektledare för VM 2019 och regional ambassadör är den digitala upplevelsen otroligt viktig. Den är till och med avgörande vid stora sportevenemang för att besökare, tävlande, journalister och tv-bolag ska kunna dela med sig av hela upplevelsen med andra världen över. Telia har rullat ut flera mil med fiberkabel för att förstärka sitt befintliga nät och för att bygga ett eventnät.

Telia har även förstärkt mobilnätet längs motorvägarna till Jämtland för att tillgodose behoven för både arrangörer, SVT och andra stora nationella och internationella radio- och tv-bolag.