Telias vd Johan Dennelind är nöjd med bolagets vinst för det tredje kvartalet. Foto: Pressbild/Telia

Rapporter

Telia kan redovisa en rekordvinst på 3 234 miljoner kronor för årets tredje kvartal. Det är tre gånger så mycket som motsvarande period förra året och i paritet med vad analytiker förutspått.

Mobiloperatören Telia gör bra ifrån sig och redovisar en vinst på 3 234 miljoner kronor, före skatt, för det tredje kvartalet. Det är bra mycket bättre än förra årets siffra som landande på 1 072 miljoner kronor.

Vd:n Johan Dennelind är givetvis mycket nöjd med siffran och anser att man genomfört det tredje kvartalet på ett starkt sätt.

Siffrorna är i paritet med vad som förutspåtts av analytiker

Analytikerna har varit mycket nära i sina försök att förutspå hur mycket Telia skulle gå med vinst. Enligt en sammanställning gjord av Reuters har analytikerna i snitt räknat med en vinst på 3 381 miljoner kronor, inte allt för långt ifrån det faktiska resultatet.

Rörelseresultatet, exklusive engångsposter, landade på 6 977 miljoner kronor för det tredje kvartalet. Det var bättre än man trott och även något bättre än vad analytikerna trott. I genomsnitt hade analytikerna räknat med att rörelseresultatet skulle uppgå till 6 773 miljoner kronor.

[Ads1]

Nya storförvärv är inte att vänta de kommande åren

Härom veckan köpte Telia de norska operatörerna TDC Norge och Get för 21 miljarder norska kronor. I och med förvärvet är Telia nummer två på mobilmarknaden i Norge.

Fler stora förvärv i andra länder är dock inte att vänta. Johan Dennelind säger att det inte finns förutsättningar till fler förvärv av den större sorten. Detta då man måste ta hand om förvärven som genomförts samt att det finns vissa begränsningar i balansräkningen.

– Nu gör vi två förvärv som gör att vi har att göra de kommande åren, både vad gäller integration av de här förvärven och se till att de skapar värde. Men även att vår balansräkning under en period kommer att vara på den nivån att vi inte kan göra större förvärv, säger han.