äldre kvinna sitter vid skärmTelia erbjuder nu sina kunder över 70 år en extra surfpott för att underlätta det digitala umgänget med sina anhöriga. Foto: Prostock-studio/Shutterstock.com

Artiklar

Nu blir det lättare för våra äldre att hålla kontakten med sina anhöriga via nätet. Telia har nyligen lanserat initiativet #EnsammaTillsammans, men nu erbjuder man även extra surfdata till sina kunder över 70 år.

I tider av restriktioner och social distans ökar behovet av nya umgängesformer, kanske framför allt bland våra äldre som just nu varken får eller kan ta sig ut. Telia har därför lanserat ett koncept de kallar för #EnsammaTillsammans, där man vill uppmuntra alla i samhället att umgås digitalt med sina anhöriga.

Mellan den 8 och 12 april började Telia även rulla ut 100 GB extra surf till sina befintliga abonnemangskunder över 70 år. Det skriver Mobil.se.

Stärka känslan av tillhörighet

På Telia har man uppmuntrat sina medarbetare att vara noga med kontakten till familj och vänner, och att även dela med sig av detta i sina sociala kanaler för att skapa ringar på vattnet. Anders Olsson, vd för Telia Sverige, menar att alla i samhället behöver hjälpas åt för att undvika att människor känner sig ensamma och isolerade, och att det ofta kan räcka med ett extra samtal.

– Förhoppningsvis vill fler prova på tjänster som videosamtal – att se den man pratar med och kanske ta en kaffe digitalt stärker känslan av att vara tillsammans. Tillsammans blir vi mindre ensamma, säger han i ett pressmeddelande.

Surf som räcker till mycket digitalt umgänge

Den extra surfdatan på 100 GB delas ut kostnadsfritt till Telias äldre kunder som redan har ett abonnemang. Surfpotten läggs automatiskt till på abonnemanget och är giltig året ut.

Ett videosamtal på en timme, till exempel via Apple Facetime, förbrukar cirka 180 MB data, så 1 GB räcker till fem timmars videosamtal. Med en surfpott på hela 100 GB får man med andra ord stora möjligheter att umgås digitalt med sina nära och kära.