En bild på Tres vd Johan Johansson och man med telefonTres vd Johan Johansson. Foto: Pressbild/Tre

Lanseringar

Nu kan Tres kunder surfa i totalt 80 länder utan att behöva oroa sig för dyra mobilräkningar. Tjänsten som heter 3Världen gäller även för operatörens företagskunder.

Mobiloperatören Tre har just infört en tjänst som gör att svenskarna inte behöver oroa sig för höga roamingkostnader när de är ute och reser. Med den nya tjänsten 3Världen kan kunderna surfa till samma kostnad som hemma i totalt 80 länder. Sedan tidigare har det varit möjligt att använda sin telefon till samma kostnad som hemma inom EU och EES.

90 procent av kunderna kommer kunna nyttja tjänsten

Tre har undersökt sina kunders surfvanor och kunnat konstatera att man fångar upp mer än 90 procent av kundernas roaming med 3Världen.

– Uppkoppling har nästan blivit en mänsklig rättighet. Vi reser allt mer och vill kunna använda mobilen avslappnat när vi är iväg, utan oro för höga mobilräkningar, säger Tres vd, Johan Johansson.

Enligt en undersökning som Novus låtit genomföra på uppdrag av Tre oroar sig 54 procent av svenskarna för roamingkostnader när de är utomlands. Nästan 20 procent av svenskarna väljer därför att lämna  telefonen hemma innan de reser utomlands. Många är dessutom väldigt noggranna med att se till att inte sina barn eller partners glömt att stänga av mobildata.

[Ads1]

3Världen gäller även för företag

3Världen är inte bara en tjänst för privatpersoner, även företag kommer kunna utnyttja tjänsten. Företagskunderna även kunna surfa utan extra kostnad i de 80 olika länderna. Dessutom ingår 10 timmars samtal och 3 000 sms från Sverige till de 80 länderna. Därmed blir det lätt att hålla kontakt med kollegor och kunder som befinner sig utomlands utan att man för den delen behöver oroa sig för höga mobilräkningar.

Det går endast att använda 3Världen utomlands i 30 dagar i sträck. Därefter måste abonnemanget användas i Sverige innan ytterligare 30 dagar laddas på.